5 herfstactiviteiten in regio Emmen

Zien, doen en beleven voor volwassenen en kinderen!

De herfst is een heerlijke periode om eropuit te gaan. De natuur heeft de mooiste kleuren en de temperatuur is aangenaam. Zin om wat leuks te gaan doen in je eigen buurt? Wij zetten een paar activiteiten voor je op een rij.

Speelbos Emmerdennen
Het speelbos Emmerdennen is een 'natuurlijke speeltuin', het is geen gewone speeltuin. Je kunt er in bomen klimmen en over slootjes springen. Boomhutten en bruggetjes bouwen. Verstoppertje spelen of vlag veroveren. Een bos waar je buiten de paden mag komen en waar je je lekker kunt uitleven. Bekijk hier het startpunt!

Industrieel Smalspoor Museum
Beleef de omgeving via een rit per smalspoortrein. Vanuit het museumgebouw met statische en dynamische smalspoor expositie, vertrek je voor een tocht door een prachtig gebied. Dit grotendeels originele traject werd vroeger gebruikt voor turftransport.

Speciaal voor kinderen van 4 t/m 12 jaar is er een rondleiding door de historische turfstrooiselfabriek. Ze kunnen een locomotief besturen en hun machinistendiploma halen! Bekijk de openingstijden van het Smalspoor Museum.

‘T Volk van Grada
Waan je helemaal in de vroegere sferen van Drenthe in deze originele Saksische boerderij uit 1681. Ze geven verschillende shows in oude Drentse kleding of een voorlichting in het Drents. Elke dinsdag en donderdag is er iemand aanwezig om u op te vangen. Voor groepen is het handig om van te voren te reserveren. Bekijk wat er te doen is!

Wandelen in het Bargerveen
Het Bargerveen is een uniek natuurgebied van 2100 hectare. Een van de laatste nog overgebleven hoogveengebieden in Noord-West Europa. Momenteel zijn er werkzaamheden voor een nog beter en mooier resultaat. In het midden van het Bargerveen, bij Weiteveen, kan wel met hartenlust  gewandeld en gefietst worden. Kijk hier voor meer informatie.  

Klimmen en klauteren in Ballorig
Regent het? Ga dan met de kinderen overdekt spelen, springen, klimmen, klauteren, kruipen en glijden. Ballorig is het eerste en leukste indoor speelparadijs van Nederland en Duitsland! Kinderen van 0 t/m 12 jaar kunnen terecht voor het allerleukste dagje uit. Omdat kinderspeelparadijs Ballorig speciaal voor kinderen is, betalen ouders en begeleiders geen entree. Bekijk hier de openingstijden!