Matchday 30 november 2016

HBO starters aan het werk dankzij Matchday

Match day is een evenement dat regionaal HBO talent in contact brengt met aantrekkelijke werkgevers in en om Emmen. Vorig jaar werd op 25 november de eerste editie van Match day georganiseerd in het stadion van FC Emmen. 114 pas afgestudeerde talenten hebben kennisgemaakt met werkgevers in en om Emmen. 25 talenten hebben ook daadwerkelijk een sollicitatiegesprek gevoerd. Nu, een aantal maanden later wordt duidelijk dat Match day ook daadwerkelijk regionaal talent aan een baan heeft geholpen.

Het resultaat
De organisatie is zeer verheugd te kunnen melden dat de eerste twee deelnemers een baan hebben gevonden. Zowel Bram Gebbeken als Srdjan Mircetic zijn inmiddels aan het werk voor het Emmense ICT bedrijf Aareon. Bram Gebbeken als supportspecialist team CRM & Markt. Srdjan Mircetic als supportspecialist Handel & Logistiek. Werkgevers Domesta en Rabobank geven aan goede kandidaten gesproken te hebben die worden benaderd zodra ze een geschikte vacature voor hen hebben.

Derde editie
In mei 2015 vond de tweede editie plaats en mede door de bemoedigende resultaten van beide edities hebben de initiatiefnemers besloten dat er een derde editie komt. Deze wordt op 30 november van dit jaar georganiseerd. Wederom in de Jens Vesting. Ook deze editie zal er bemiddeld worden in afstudeerstages. Een afstudeerstage is namelijk een mooie manier voor de student en het bedrijf om elkaar te leren kennen. Bij wederzijdse tevredenheid is er kans op een baan. Hierdoor blijft regionaal talent behouden voor de regio en het regionale bedrijfsleven.

Organisatie door studenten
Match day is een initiatief van Stenden hogeschool, stichting marketing regio Emmen, FC Emmen, VPB parkmanagement en expertisecentrum Plato. De organisatie ligt in handen van studenten van Stenden Hogeschool.

Programma

Het programma van de dag ziet er als volgt uit:

 • 12:00 – 12:30 uur
  Groep 1 Workshop van Jos Schomaker – "Dress to impress"
  Groep 2 Workshop van Plato – "Solliciteren"
 • 12:30 – 13:00 uur
  Groep 1 Workshop van Plato – "Solliciteren"
  Groep 2 Workshop van Jos Schomaker – "Dress to impress"
 • 13:00 – 14:00 uur Lunch
 • 14:00 uur Officiële opening
 • 14:00 – 16:00 uur Netwerkevent
 • 16:00 – 17:00 uur Netwerkborrel

26 Matches op 3e Match Day

Kosteloos aanmelden

Zit je in het laatste jaar van een HBO of WO opleiding of ben je minder dan 1 jaar afgestudeerd? Zoek je een afstudeerplek of startersbaan? Of heb je als bedrijf een interessante vacature of wil je kennismaken met nieuw talent? Meld je aan via onderstaand formulier, aanmelden is verplicht.

Aanmelden studenten
Aanmelden bedrijven

Maak kennis met deze bedrijven tijdens Match Day!En meer!