Made in Emmen - Emmen in de etalage

Winkeletalages als expositieruimte voor in de regio Emmen gemaakte producten

Van 17 december 2014 tot en met 30 januari 2015 konden bezoekers van Emmen-Centrum hun kennis over in de regio Emmen gemaakte producten bijspijkeren. Voor het project ‘Made in Emmen’ maakten leerlingen van het Drenthe College en Stenden Hogeschool samen met 10 regionale bedrijven een aansprekende expositie over in de regio Emmen gemaakte producten.

Terugblik Made in Emmen

Deelnemende bedrijven

  • DNN Groep
  • Holtkamper
  • Hut Metal and Plastic Supplies
  • Rademaker Gieterij
  • Spark Holland
  • Spiro
  • Teijin
  • Proxcys
  • VDL Wientjes
  • Drentea

Bijzondere producten

In de regio Emmen worden bijzondere producten gemaakt. Veel meer dan de meeste mensen weten. Wist u bijvoorbeeld dat het bedrijf NKL aan de Nieuw-Amsterdamsestraat dagelijks meer dan 1.500 hoogwaardige maatwerk contactlenzen maakt? NKL is daarmee marktleider in Nederland. En wist u dat met een machine van het Emmense Provision Engineering het zilveren stripje in eurobiljetten wordt verwerkt? Dit zijn slechts twee voorbeelden van bijzondere in Emmen gemaakte producten. Er zijn er nog veel meer. 

We kunnen hier heel veel. Alleen dat moeten we dan wel laten zien.

Er is nog zoveel onbekend. En onbekend maakt onbemind. Als we meer laten zien wat we kunnen, vergroot dat de aantrekkingskracht van onze regio. Een regio met aantrekkingskracht helpt bedrijven met het vervullen van vacatures waarvoor personeel niet regionaal voor handen is. En het motiveert talentvolle regionale jongeren van zowel het Drenthe College als van Stenden Hogeschool te kiezen voor een mooie toekomst in de regio.

Winkeletalages als expositieruimte

De expositie is gratis toegankelijk en vindt plaats in winkeletalages van leegstaande panden in Emmen-Centrum. De etalages zijn te bezichtigen in de Derksstraat, Noorderstraat en op 2 locaties aan de Baander.

Toekomst voor jongeren

Een belangrijke doelstelling van het project is jongeren enthousiasmeren voor een toekomst in de regio Emmen. Een belangrijke samenwerkingspartner om dit te realiseren BuildUp Emmen. BuildUp Emmen initieert activiteiten om de regio aantrekkelijker te maken voor jongeren. Donderdag 18 december organiseert BuildUp samen met jongeren een te gek evenement met DJ’s, dans en een originele quiz rondom de expositie.

‘Made in Emmen’ is een project van marketing regio Emmen, Drenthe College, Stenden Hogeschool, gemeente Emmen, VPB-Emmen, projectenbureau Drenthe en BuildUp Emmen.