Koningsdag 2019

Zaterdag 27 april 2019 is het weer zover! Koningsdag wordt door heel het land gevierd en dus ook in Emmen en de regio! Hieronder zetten wij alles op een rijtje wat betreft de evenementen en vrijmarkten:

Emmen centrum

Vrijmarkt

De Vrijmarkt is geopend tussen 6.00 uur en 17.00 uur. Vanaf 26 april 20.00 uur is het toegestaan om een plaats in te nemen voor de Vrijmarkt. Op  27 april, Koningsdag zelf, dient om 8.00 uur het centrum (marktgebied) autovrij te zijn!

ZOO MOOI! 2019

27 april is er ook een try-out voor ZOO MOOI! in Emmen. Om 20:00 uur in het Atlas Theater.

Koningsfeesten Emmen

Café de Zwetser organiseert ook dit jaar weer een tweedaags festival rondom Koningsdag: Koningsfeesten Emmen tijdens de nacht van 26 april en koningsdag 27 april in het centrum van Emmen.

Op vrijdag gaat het festival om 17:00 van start en kunnen de festivalgangers tot 01:00 doorfeesten met onder andere Tony Junior. Daarnaast zullen hoofdacts Chivv en Caza het programma aanvullen. De dag erna gaat het programma om 14:00 verder met wederom meerdere DJ’s, live acts en het Zwetser Feestteam die met een variërend programma de gehele dag voor vertier zullen zorgen. Op Koningsdag staan onder andere Yes-R, La Fuente en Beats by Esko als hoofdacts op het podium om samen het publiek voor een fantastisch feestje in oranje sferen te zorgen.

Door de vele verschillende DJ’s en live artiesten zal het festival voor een breed publiek aantrekkelijk zijn en is het geschikt voor alle leeftijden.  Daarnaast is het festivalterrein beide dagen gratis toegankelijk.

Het festival beschikt dit jaar over een bijna 30 meter breed podium, voorzien van de beste licht- en geluidstechnieken. Waaronder twee grote LED schermen die het feest nog een extra boost zullen geven.

Evenementen in de buitendorpen

Zuidbarge

In Zuidbarge is tijdens Koningsdag veel te beleven. Het is de 70e keer dat Oranjevereniging Zuidbarge de festiviteiten organiseert.

Het programma start op vrijdag 26 april met een volleybal- en een jeu de boule toernooi dat om 18.00 uur begint.

Op zaterdag 27 april, nadat het volkslied heeft geklonken en de vlag is gehesen, begint om 10.30 uur de kinderochtendshow. Om 12.00 uur start achter het dorpshuis een gezellig koningsfeest met onder andere een loopingbike, bungee-trampoline, stormbaan en een pannakooi. Vervolgens begint om 17.00 uur de band 5th Wheel te spelen. Tussendoor draait dj Robert Smit de grootste hits.

Barger-Oosterveld

* een braderie en vrijmarkt
* een versierde fietsenoptocht om 10 uur door de kinderen
* er is een rondrit en presentatie van de Oldtimer Club OCBO
* er zijn vanaf 11 uur rondritten voor de kinderen op de motor van MTB, én...
* er zijn gezellige terrassen met vanaf 13.00 uur live-muziek van o.a.:

            Puur Ni,
            DJ Evert,
            Straque,
            Bunkhouse,
            Sister Sister & Band,
            Different Faces en
            Yellow Trigger!

Er is dus weer genoeg te doen en te horen en zeker te genieten van deze altijd gezellige drukte. Een bezoek aan ons dorp is zeker de moeite waard!

Klazienaveen

Ook in Klazienaveen wordt een vrijmarkt georganiseerd.

Emmer-Compascuum

Braderie, vrijmarkt, muziek, gezelligheid op het Marktplein in Emmer-Compascuum.

Nieuw-Amsterdam/Veenoord

Op 27 april wordt op het sportpark in Veenoord Koningsdag gevierd! Van 09:30 uur tot 11.30 uur worden daar kinderactiviteiten georganiseerd en vanaf 10.00 uur is er een rommelmarkt en die duurt tot 14:00 uur.