Kerst in Emmen, mis het niet!Hang een kerstbal in Joris' Kerstboom, drink warme chocolademelk op de kerstmarkt in het Rensenpark en bind je schaatsen onder tijdens Emmen on Ice. Opnames Joris' Kerstboom

Op zaterdag 16 december is presentator Joris Linssen te gast in Emmen, bij de gigantische kerstboom die de Rotary Clubs Emmen hebben neergezet. Emmenaren kunnen er kaarten, brieven of foto’s inhangen van mensen die veel voor ze hebben betekend. Linssen probeert in een gesprek de verhalen te achterhalen. De reusachtige kerstboom staat voor de Grote Kerk op het Marktplein. Hier worden de opnames gedraaid. Vanaf 19.00 uur kun je terecht bij de kerstboom voor de inloop of een fotomoment met de presentator. De uitzending wordt op kerstavond om 21.15 uur op NPO2 uitgezonden.

Wenskerstboom plaatsen

Woensdag 6 december wordt om 10.00 uur een 25 meter hoge fijnspar gekapt naast het fietspad in het Valtherbos. De meer dan zeven verdiepingen hoge boom wordt tegenover de Grote Kerk in Emmen geplaatst in het kader van “Kerstboom in Emmen”. Op deze pagina lees je waar je de grote kerstboom kunt zien en volgen!

OPTREDEN LINDA WAGENMAKERS EN KONINKLIJKE MILITAIRE KAPEL

De Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ (KMKJWF) is een van de 3 professionele militaire harmonieorkesten van de Nederlandse krijgsmacht. De kapel verzorgt de muziek bij militaire ceremonies en staatsaangelegenheden. Samen met musicalster en zangeres Linda Wagenmakers zal het orkest een grandioos kerstconcert verzorgen. Schrijver/presentator Harm Dijkstra zal daarbij een ontroerend kerstverhaal brengen. Dit is ook op zaterdag 16 december, na het fotomoment met Joris Linssen.

KERSTMARKT IN HET RENSENPARK

Zaterdag 16 en zondag 17 december van 10.00 uur tot 17.00 uur zullen de creatieve "parkbewoners" zich presenteren. Het is een bomvol programma met een leuke fair om de meest originele kerstcadeaus te scoren. Het theater naast de kinderboerderij heeft ook een prachtig programma. Verder kun je er kniepertjes bakken, warme chocolademelk met slagroom drinken en heerlijke kerstsnacks eten. Ook zal er een (b)engeltjesrun, doggywalk en livemuziek zijn.

EMMEN ON ICE

Emmen on Ice is dit jaar van vrijdag 8 december 2017 tot en met zondag 7 januari 2018. Een week extra dus! Ook nieuw, het ijsoppervlak wordt 5 meter breder. De speciale baan voor de allerkleinsten blijft en natuurlijk is Emmen on Ice volledig overkapt zodat er in weer en wind kan worden geschaatst. Elementen als schoolschaatsen en met name de curling cup worden vanwege het grote succes wederom georganiseerd. De schaatsbaan zal dit jaar weer op het Raadhuisplein staan, voor het ATLAS Theater.

Kerstwandeling in het Veenpark

Op 2e Kerstdag kun je tussen 10.00 en 15.00 uur starten met een nostalgische kerstwandeling in het Veenpark. De korte route is een gezellige gang langs alle activiteiten en de lange route gaat ook door het unieke hoogveengebied. Lees meer over de wandeling.

IJSSCULPTUREN

Als klap op de vuurpijl staat Emmen Centrum op zondag 17 december van 12.00 uur tot 17.00 uur helemaal vol met prachtige ijsbeelden.


Meer kerstmarkten

Op 15 december is er 's avonds in Dorpshuis de Foxel een sfeerfair. Klik verder voor meer informatie als je toe bent aan meer sfeer in en buiten jouw huis, of gewoon wat lekkers wilt proeven. 

Stichting Volksvermaak Nieuw-Weerdinge organiseert op 16 december naar eigen zeggen de grootste en gezelligste kerstmarkt van de regio! Klik verder als je meer wilt weten over de kerstman, livemuziek, gezellige stands en het rad van avontuur...

Op zondag 17 december is er een sfeervolle en gezellige kerstmarkt n het centrum van Zwartemeer. Meer weten over het optreden van een Steel dance groep en het gratis treintje dat zowel leuk is voor jong als oud? Geen een kerstactiviteit missen? Houd dan de Uitagenda in de gaten!

 


Kom gezellig naar Emmen in het weekend van 16 en 17 december! Laat je verrassen door de spectaculaire ijssculpturen en geniet van de knusse kerstsfeer. Er is het hele weekend gratis vervoer! 


Blijf slapen in een sfeervol hotel

Het kerstweekend heeft zo veel te bieden dat één dag wellicht niet lang genoeg is. Wil je een nachtje blijven slapen? Deze hotels bieden een speciaal kerstarrangement!


Hotel Ten Cate

2x overnachten
2x ontbijtbuffet
Welkomstdrankje
1x een heerlijk 3-gangendiner

€ 82,50 p.p

Het arrangement is alleen telefonisch te boeken: 0591-617600.

Bekijk Hotel ten Cate Emmen 

Hotel Emmen - Van der Valk

2x overnachting
2x ontbijtbuffet
1x 3-gangenkeuzediner
Per persoon een glas glühwein

€ 99,50 p.p.

Het arrangement is alleen telefonisch te boeken: 0591-571800.

Bekijk Van der Valk Emmen

Hampshire Hotel ‑ Emmen

2x overnachting
2x ontbijt
1x 3-gangendiner


€99,- p.p.

Reserveren kan telefonisch of via de mail: 0591-642002 / info.emmen@hampshire-hotels.com.

Bekijk Hampshire Hotel EmmenHoe kom ik in Emmen?

De regio Emmen is goed bereikbaar. Check de bereikbaarheidsinformatie op deze pagina. Tijdens dit kerstweekend is er zelfs gratis vervoer! De stadslijnen 1 t/m 4 en de nieuwe lijn Qliner Rood (Emmen Klazienaveen en vice versa) zullen gratis toegankelijk zijn.