Vrijwilligersfestival

Bedankt vrijwilligers zorg en welzijn!

Ben jij vrijwilliger binnen zorg/welzijn en heb je je nog niet opgegeven?

Meld je rechtstreeks aan bij onderstaande organisaties:

Drie redenen waarom we dit Vrijwilligersfestival organiseren

  1. Er is onderzoek gedaan naar de Informele hulp in Emmen. Aan de uitkomsten van dat onderzoek willen we meer aandacht besteden. Daar kunnen we van leren!
  2. Sedna organiseert ieder jaar iets leuks voor ‘haar eigen’ vrijwilligers. Dat willen we verbreden; voor iedereen ‘die iets doet voor een ander’ willen we iets moois organiseren!
  3. We willen een podium bieden aan iedereen die actief is in het vrijwilligerswerk en de informele hulp in Emmen. En aan iedereen die dit een warm hart toedraagt!

Waarom een Vrijwilligersfestival?

Van 11 juni t/m 15 juni 2018 organiseren gemeente Emmen en Welzijngroep Sedna het Vrijwilligersfestival zorg & welzijn als bedankje voor de vele inwoners van Emmen die regelmatig vrijwilligerswerk doen op het gebied van zorg- of welzijn.

Uit landelijk onderzoek - een vergelijking tussen steden -  blijkt Emmen hoog te scoren op ‘maatschappelijke participatie’. In Emmen hechten we grote waarde aan maatschappelijke inzet van onze inwoners; aan vrijwilligerswerk en aan informele hulp!We willen daarom iets organiseren voor iedereen in Emmen die ‘iets doet voor een ander’. Als positief gebaar jegens alle ‘actieve Emmenaren’. Maar ook als ‘platform’ om te praten met inwoners. Over thema’s die verband houden met vrijwilligerswerk en informele hulp.
'We', dat zijn gemeente Emmen en Sedna als initiatiefnemers, in samenwerking met andere zorg- en welzijnsorganisaties die veel gebruik maken van vrijwilligers.
 

Het Vrijwilligersfestival wordt georganiseerd door gemeente Emmen en welzijnsorganisatie Sedna, in samenwerking met Treant, Tangenborgh, Zorggroep De Hooimijt en Dagcentrum de Beek
Het Vrijwilligersfestival wordt georganiseerd door gemeente Emmen en welzijnsorganisatie Sedna, in samenwerking met Treant, Tangenborgh, Zorggroep De Hooimijt en Dagcentrum de Beek