WK & Dansgroep Urban Inspiration

De Emmense dansgroep Urban Inspiration doet eind augustus mee aan de Wereld Kampioenschappen in Glasgow. Ze zijn hard aan het trainen om hier een topprestatie af te leveren! Wij spraken met coach Daniël Hamar de la Brethonière over dit sportieve avontuur.

Dansen in Glasgow

Daniël is de eigenaar van Dan’s Entertainment, een hiphop dansschool met vestigingen in Emmen en Coevorden. “Het hoofdteam uit Emmen is vorig jaar 3e geworden tijdens het NK. Daarom mogen ze nu naar het WK in Glasgow.” Daniël traint de groep in de aanloop naar de kampioenschappen zodat ze daar namens Nederland een goede prestatie neerzetten. “We trekken alles uit de kast om te laten zien wat we kunnen. We gaan natuurlijk voor de winst, maar een finaleplek zou al geweldig zijn.”

Trainen, trainen, trainen

Urban Inspiration heeft nog een paar maanden de tijd om te oefenen en zich de finale in te dansen. Daarom trainen de dansers elke zaterdag een paar uur samen. “We zijn keihard aan het werk om met de hele groep op goed niveau te komen. We trainen de hele week gezamenlijk, gemiddeld acht uren per week. Dat is inclusief krachttrainingen. Dit is belangrijk zodat ze hun lichaam fit houden en complexe bewegingen kunnen maken.” Op het gebied van voeding krijgen de dansers geen strak schema. “Het zijn allemaal wedstrijddansers op topniveau, dus ze weten heel goed welke voeding ze wel en niet ondersteunt in de weg naar de top.”

Op de goede weg

De dansers van Urban Inspiration zijn niet de enigen die op de goede weg zijn. Anne-Wil en Lashana van het duo No Type zijn het afgelopen weekend Europees Kampioen geworden!

Social media

Wil je Urban Inspiration volgen in de aanloop naar het WK? Dat kan via de website, Facebook, Instagram, Twitter en YouTube