Wereldkampioen & Kjeld Nuis

Schaatser Kjeld Nuis won tijdens de WK afstanden in Zuid-Korea de 1000 en de 1500 meter. Onlangs werd hij gehuldigd voor deze twee wereldtitels. Wij spraken de sympathieke topsporter en vroegen hoe hij de afgelopen periode heeft beleefd.

Wereldkampioen wordt groots gehuldigd

Na afloop van de 4 mijl van Emmen werd Kjeld Nuis gehuldigd op het Raadhuisplein. Een moment dat hij niet snel zal vergeten. “Het was hartstikke leuk! Iedereen had al een leuke dag en er waren 4000 man op de been. Het was geweldig om deze dag gehuldigd te worden. Je merkt dat iedereen meeleeft.” Ook de straat waar Kjeld met zijn vriendin Jill en zoontje Jax woont, had een kleine huldiging bij thuiskomst na het WK. “Toen we aankwamen hing in de hele straat de vlag uit en waren huizen versierd. Echt super gaaf om zo in het zonnetje te worden gezet.”

Vrienden en natuur

Kjeld woont sinds drie jaar in Emmen. “Ik voel me steeds meer verbonden hier. Sinds vorige zomer heb ik hier een vriendengroep die ik af en toe zie. Ik ben veel van huis dus toen ik hierheen kwam vond ik dat wel een dingetje, want je doet niet zo gauw nieuwe vrienden op. Dit zijn echt leuke gasten en dames waarmee het heel gezellig is. Dan voel ik me even mens in plaats van topsporter.” Daarnaast geniet Kjeld van de rustige omgeving. “Ik woon in het centrum, dicht tegen het bos aan. Daar kan ik echt van genieten. Niks zo lekker als met de hond het bos ingaan en in de natuur te zijn! Of mountainbiken in de omgeving, echt prachtig.” Ook gaat Kjeld graag met zijn gezin het centrum in. “Het is met het nieuwe plein gezelliger geworden. Het ziet er super netjes uit en is leuk voor kindjes met een speeltuin en water. Daarnaast zijn er gezellige cafeetjes die het centrum aantrekkelijk maken.”

Emoties na de overwinning

De topsporter is trots op zijn twee gouden plakken. “Het moment dat ik zag dat ik de 1000 meter had gewonnen was heel gek. Je maakt je er van tevoren een voorstelling van, maar wanneer het echt gebeurt is het heel onwerkelijk. Kippenvel, veel gedachtes, een gevoel van: eindelijk! Ik lachte wel, maar kon tegelijkertijd wel huilen.” Toch kwamen de tranen pas toen hij zijn vriendin via FaceTime zag. “Terug in de kleedkamer sprak ik Jill. Ik zag haar met tranen over de wangen en ik brak meteen. Toen kwam het besef pas echt.” Veel tijd om van de overwinning te genieten was er niet. “Ik moest de volgende dag nog de 1500 meter rijden dus ik kon het nog niet vieren. Toen ik de dag erna de 1500 meter ook won was het helemaal een gekkenhuis. Toen heb ik volop genoten.”

Kjeld Nuis in actie
Kjeld Nuis in actie

Olympische spelen 2018

Volgend jaar zijn de Spelen op dezelfde baan waar Kjeld wereldkampioen werd, in het Zuid-Koreaanse district PyeongChang. “Ik doe heel erg mijn best om daarbij te zijn. Meedoen aan de Olympische Spelen en daar winnen is zeker een grote droom! De voorbereiding van afgelopen jaar is heel goed uitgepakt, dus ik ga op dezelfde koers verder. Ik was nu twee keer de beste en kan met het ijs overweg. Ik heb laten zien dat ik het kan!”

Wil je Kjeld volgen in de aanloop naar de Spelen? Volg hem dan op Facebook en Instagram!