Vrienden van Van Gogh & Hommage aan Vincent

Ans Markus draagt haar kunstwerk “Hommage aan Vincent” over op 29 april aan het Van Gogh huis in Nieuw-Amsterdam. Dat is het resultaat van een actie van het projectteam “Vrienden van Vincent”.

Portretten

In het vervolg op haar hommages in de jaren ’80 schilderde Marcus tussen 2013 en 2015, in de voor haar bekende stijl de jeugdportretten van o.a. Vincent van Gogh, Frida Kahlo, Paul Gaugain, Pablo Picasso en Edward Hopper. Met deze werken geeft Markus uiting aan haar bewondering voor illustere voorgangers. De werken waren recent te zien in Museum De Fundatie in Zwolle.

De “Vrienden van Vincent” hebben het initiatief genomen om het werk “Hommage aan Vincent” te verwerven en dit ter beschikking te stellen aan het Van Gogh Huis in Nieuw Amsterdam. Het logement in Drenthe, waar Vincent heeft besloten om zijn leven aan de schilderkunst te gaan wijden.

“Hommage aan Vincent” is een werk bestaande uit 9 portretten. 8 zelfportretten en een portret als jongeling. De afmetingen van het werk zijn 150*160 cm. Het bestuur van de Stichting Van Gogh – Drenthe is verheugd over de komst van het werk. Zij zijn zeer dankbaar voor de inspanningen die de vrienden hebben geleverd om dit mogelijk te maken.

Op 29 april om 16:00 uur wordt het schilderij officieel onthult in het Van Gogh Huis in Nieuw-Amsterdam/Veenoord.

Over Stichting Van Gogh Drenthe

Het Van Gogh Huis in Nieuw-Amsterdam is het enige, voor publiek toegankelijke, huis in Nederland waar Vincent van Gogh heeft gewoond en gewerkt! Daar zijn ze trots op en daar vertellen ze graag over tijdens een rondleiding in het Van Gogh Huis. Daarnaast heeft het Van Gogh huis verschillende activiteiten in samenwerking met Geopark De Hondsrug, Veenland en het  Smalspoor-museum.

Over Vrienden van Vincent

De eerst vriend van Vincent was het bestuur van de Stichting Bouwsociëteit Drenthe n.a.v. een bezoek aan het atelier van Ans Markus. Daarna volgden er meer zoals: Gemeente Emmen – Van Goede Grond, Plaatselijk belang Nieuw-Amsterdam, Geopark De Hondsrug, Stimuleringsfonds Rabobank Emmen-Coevorden, Rotary Club Emmen, Marketing Drenthe en Marketing Regio Emmen en niet te vergeten de Stichting Van Gogh en Drenthe.

Jan Halfwerk, Anne Marie Hazelaar, Jan de Boer, Johan Hamminga
Jan Halfwerk, Anne Marie Hazelaar, Jan de Boer, Johan Hamminga
Ken jij een mooie prestatie die de aandacht verdient? Laat het ons weten!