Innovaties in de tuinbouw & Ron Peters

Tuinder Ron Peters heeft na 4 jaar succes in de Proeftuin van Klazienaveen met het innovatieve gewas vingerhoedskruid. Vingerhoedskruid bevat digoxine, een stof onmisbaar voor medicijnen tegen hartfalen.

Succesvolle teelt vingerhoedskruid

Tuinder Ron Peters heeft na 4 jaar succes in de Proeftuin van Klazienaveen met het innovatieve gewas vingerhoedskruid. Vingerhoedskruid bevat digoxine, een stof onmisbaar voor medicijnen tegen hartfalen. Digoxine wordt niet synthetisch geproduceerd, maar geëxtraheerd uit bladeren van het vingerhoedskruid Digitalis. Dit vingerhoedskruid wordt normaal gesproken in de buitenlucht geteelt.

Gezien het toenemende aantal patiënten met hartfalen en daarmee de toenemende vraag naar de stof digoxine, is een constante kwaliteit en leverzekerheid nodig. In de proeftuin van Ron Peters is onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om de teelt van het vingerhoedskruid naar binnen te halen. En met succes. In de kas gekweekt levert het vingerhoedskruid een dubbele hoeveelheid werkzame stoffen voor hartmedicijnen op ten opzichte van buitenteelt.

Ron Peters in de proeftuin Klazienaveen
Ron Peters in de proeftuin Klazienaveen