Trialbiker & Rick Koekoek

Rick Koekoek uit Erica is inmiddels wereldberoemd op het gebied van Biketrial en mag zich daarin zelfs Nederlands Kampioen noemen. Een echte sportheld die zijn eigen regio promoot!  

In de race voor het wereldkampioenschap

Het Instagram-account van deze 28 jarige staat vol gave stunt tijdens allerlei evenementen en kampioenschappen, met soms een foto van een lelijke verwonding. Maar dit is slechts een kleine blik in de wereld van Rick Koekoek. Al van kleins af aan was Rick te vinden op zijn fiets, toen nog een driewieler. Inmiddels heeft hij al meer dan 300 prijzen gewonnen, waaronder Nederlands Kampioen Biketrial en staat hij zelfs op dit moment op de 2e plaatst in de UCI World Ranking. Een andere leuke prestatie die Rick op zijn naam mag schrijven is een notering van het Guinnes World Record, namelijk ‘The Highest Bunny hop over a bar’ die hij in 2014 haalde.

Video Guinnes World Record poging Rick Koekoek

Don Diablo & Rick Koekoek in Universe

Fietsen in de regio promoten

Onlangs werkte Rick samen met een ander talent uit de regio, namelijk met de wereldberoemde dj Don Diablo uit Dalen. In de videoclip Universe van Don Diablo is Rick te zien terwijl hij diverse spectaculaire stunts doet op verschillende locaties in het Drentse landschap. Samen met een jonge biketrailer die de 'jonge Rick' speelt is hij te zien op o.a. bij de hunebedden, in een landschap omringt met schapen en op het TT-circuit in Assen. Deze clip is ontstaan dankzij een campagne van Marketing Drenthe. Zij brachten de twee talenten met elkaar in contact om Drenthe als fietsprovincie onder de aandacht te brengen voor een landelijke campagne. Het resultaat mag er zeker zijn, bekijk de clip hierboven!

Meer weten over Rick Koekoek?

Ga naar zijn website en ontdek o.a. hoe je een workshop kunt volgen om ook zo goed te worden als Rick!

Ken jij een mooie prestatie die de aandacht verdient? Laat het weten!

Stunten op nieuw plein in Emmen

In het weekend waarin ook het nieuwe Raadhuisplein in Emmen werd geopend, vond het Festival Op Fietse plaats, een festival waar Rick natuurlijk niet kon ontbreken. Met deze spectaculaire foto als resultaat.

Foto door Jeroen Scholten.