RTV Emmen: Wesly & Jorien

Wesly Struik en Jorien Renkema, twee bekende gezichten van RTV Emmen. We spraken hen over het enthousiasme en groepsgevoel bij de zender, de kansen voor persoonlijke ontwikkeling en natuurlijk de stap naar landelijke bekendheid.

Kweekvijver van talent RTV Emmen

Sinds 1988 is in Zuidoost-Drenthe het geluid van RTV Emmen te horen. Van programma's zoals het dagelijks nieuwsprogramma De Middageditie tot het dagelijkse magazine Call it a Day. Inmiddels zijn we ruim 25 jaar verder, heeft het stadion professionaliseringsslag gemaakt en bestaat het nog steeds uit enthousiaste vrijwilligers die de zender een warm hart toedragen.

Enthousiasme

"We zijn beide besmet met het radiovirus," bekennen Wesly Struik en Jorien Renkema, twee bekende gezichten van RTV Emmen. Jorien: "Eind 2009 vroeg een klasgenootje of ik eens mee wilde naar de RTV Emmen studio en toen werd ik aangesproken op mijn mooie stem. Of ik niet wat op de radio wilde doen. De passie voor presenteren is toen eigenlijk begonnen." Ook Wesly werd door een vriendin meegevraagd naar de studio en begon al snel met zijn eigen programma. "Ongeveer een maand nadat ik bij de zender was, heb ik een format ingeleverd voor mijn eigen programma De Vlinderstad Superchart. Dit werd enthousiast ontvangen en sindsdien heb ik meerdere programma's gepresenteerd en nog steeds doe ik dat met veel plezier."

Groepsgevoel

Op dit moment telt de zender ruim 100 vrijwilligers, waarvan er 50 zeer actief zijn. Deze dynamische groep is inmiddels uitgegroeid tot een grote familie. "Het is echt fantastisch hoe de vrijwilligers onderling met elkaar omgaan," legt Wesly uit. "Als we bijvoorbeeld live uitzenden tijdens een event zoals het Glazen Huis of de Gouden Pijl, dan stralen we ook echt uit dat we een hechte groep zijn. Iedereen is in zijn element en doet waar hij goed in is. Of het nu is als presentator of als geluidstechnicus, we doen het samen."

Persoonlijke ontwikkeling

'Samen' blijkt ook de kracht van RTV Emmen te zijn: Enthousiaste mensen bij het team betrekken en hen de kans geven om te doen waar ze goed in zijn. Jorien: "We hebben elk jaar een talentenwedstrijd, Sterretje Gezocht. Vorig jaar deden er ruim 30 mensen mee en uiteindelijk hebben we 4 toppers bij ons team kunnen voegen. Maar ook buiten de talentenwedstrijd staan we altijd open voor nieuw talent. Als iemand enthousiast is en vol passie over zijn werk en interesses praat, dan willen wij diegene graag bij ons team. Soms blijkt later dat iemand toch niet zijn draai vindt als presentator, maar juist wel op zijn plek is achter de schermen. Wij geven iedereen de kans om zich te ontwikkelen binnen de zender."

Landelijke bekendheid

Een aantal bekende gezichten van RTV Emmen, werken nu voor grote (landelijke) zenders. Zo werkt Jorien bij 3FM en RTV Drenthe, is Jordi Warners producer bij Radio 538 en Slam FM en werkt Ruben Kooren als producer bij 3FM. "Een greep uit de vele successen van RTV Emmen", aldus Wesly. "Een mooi voorbeeld is Jeroen Mulder. Hij begon een aantal jaren geleden als afbouwer bij de zender en inmiddels kan hij echt alles op technisch gebied. Hij is nu zelfstandig ondernemer en verhuurt zichzelf als professioneel licht- en geluidstechnicus. Bij ons heeft hij zijn draai gevonden en zich persoonlijk zo sterk ontwikkeld dat hij daardoor ondernemer is geworden. Deze ontwikkeling zien we steeds vaker bij onze vrijwilligers. Dat komt ook door de zelfstandigheid die hier heerst. Als we iets willen organiseren, dan moeten we er zelf voor knokken. Daardoor werken alle vrijwilligers des te harder dat we het samen voor elkaar krijgen."

Ben jij het volgende talent?

Ook interesse om aan de slag te gaan bij RTV Emmen? Ga naar www.rtvemmen.nl voor meer informatie.

Prestatie van de maand: RTV Emmen