Publieksprijs songfestival voor minderheidstalen & Isa Zwart

Zangeres Isa Zwart uit Barger-Oosterveld heeft in het Italiaanse plaatsje Udine de publieksprijs gewonnen van het Suns Festival voor minderheidstalen. Eerder won ze al het Drèents Liedtiesfestival 2017. Hoog tijd om deze 17-jarige beter te leren kennen. Maak kennis met Isa! 

Nummer 1 van Drenthe

Isa won in mei 2017 het Drèents Liedtiesfestival. Dat gaf haar de mogelijkheid om mee te doen aan het songfestival voor minderheidstalen in Italië. Ze zong daar een aangepaste versie van Mamme See (‘Mama zei’). Met dit nummer wist ze de jury van het Drentse festival eerder al te overtuigen. Zelf zegt ze erover: „Ik spreek zelf geen Drents, maar als ik het zing, vind ik het juist heel melodisch en mooi."

Buitenlands avontuur

Het was de eerste keer dat singer-songwriter Isa in het buitenland optrad. Er zaten ruim 1200 mensen in de zaal! Isa: “Dit was een fantastische ervaring. Ik heb veel leuke buitenlandse muzikanten ontmoet en ik heb in een super mooi theater mogen staan.” Aan het einde van de avond bleek dat Isa de publieksprijs had gewonnen. Dit betekent dat de meeste mensen in het publiek op haar hadden gestemd. Zelfs Daniël Lohues feliciteerde Isa met haar overwinning. “Ik voelde me erg vereerd dat ik zelfs nog een felicitatie kreeg van Daniël Loheus, hij is tenslotte wel hét voorbeeld als het gaat om Drentse liedjes.”

Thuis in Barger-Oosterveld

Thuis is voor Isa in Barger-Oosterveld. Hier woont ze al sinds ze 0 jaar oud is. “Het is altijd super gezellig in Barger-Oosterveld en ik merk dat iedereen erg trots is en met mijn avonturen meeleeft.” 

De vrolijke zangeres behoort tevens tot de genomineerden van de Cultuurprijs Emmen die in januari wordt uitgereikt. Houd haar dus in de gaten! Je kunt haar volgen op Facebook, Instagram en via haar eigen website www.isazwart.nl.

Bekijk Isa's reactie na het winnen van de publieksprijs!