Profvoetbalster & Sherida Spitse

Ze is de eerste Nederlandse voetbalster waar een transfersom voor betaald is, heeft op 27-jarige leeftijd al meer dan 130 interlands gespeeld en maakt zich op voor het EK voetbal in eigen land. Maak kennis met Sherida Spitse!

EK IN NEDERLAND

Deze zomer vindt het EK Vrouwen in Nederland plaats en het belooft een speciale ervaring te worden voor de voetbalster. “We hebben al eindrondes gespeeld in Finland, Zweden, Canada, maar nog nooit in eigen land. Het zou leuk zijn als er een oranjegekte losbreekt.” Wedstrijden spelen voor 24.000 Oranje supporters, Sherida kan niet wachten om te beginnen. “We zijn al een hele tijd in voorbereiding op het toernooi, en trainen veel met de hele groep. Er is wat meer aandacht van de pers, maar verder bereiden we ons op dezelfde manier voor als op een ander toernooi. Ik kijk er al een hele tijd naar uit om gewoon het EK in ons eigen land te gaan spelen! Het is wel een extra dimensie.”

STABIELE THUISBASIS

Tot de winterstop speelde Sherida voor de Noorse topclub LSK Kvinner, maar sinds januari voetbalt ze weer in Nederland. “Mijn vriendin was zwanger van ons eerste kindje, dat maakte de verhuizing een logische keus. In Noorwegen heb ik een super tijd gehad, maar het is fijn weer ‘thuis’ te zijn. In april is onze zoon Jens in Emmen ter wereld gekomen. Het is natuurlijk super weer dichter bij dichter bij familie en vrienden te zijn, dat maakt ons beiden erg gelukkig. Als mijn trainingsschema het toelaat gaan we nu lekker de stad in om te winkelen en een turkse tosti bij de Brasserie te halen, dat heb ik wel gemist hoor!”

HET ECHTE WERK

De openingswedstrijd van het toernooi is op 16 juli in Utrecht tegen Noorwegen. “Een gemakkelijke wedstrijd zal het zeker niet worden, maar als alles op z’n plek valt kunnen we er een heel mooi toernooi van maken (red. dit interview vond plaats voor aanvang van het toernooi, inmiddels hebben de Oranje Leeuwinnen hun visitekaartje afgegeven door met 1-0 van de Noorse vrouwen te winnen). Ik heb gezonde spanning, maar vooral ook erg veel zin om eindelijk te beginnen en in een uitverkocht stadion te spelen! Mijn gezin, familie en vrienden zullen bij zoveel mogelijk wedstrijden zijn, het wordt hoe dan ook een geweldige ervaring!”

Sherida Spitse in actie
Sherida Spitse in actie

SUPPORT DE ORANJE LEEUWINNEN

De wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen zijn uitverkocht, maar je kunt Sherida volgen en supporten via social media! “Mijn focus tijdens het toernooi ligt op voetbal, maar ik ga proberen wat updates te geven via mijn Instagram en Twitter account.”