Meest markante horecaondernemer Drenthe 2016/2017 & Rien Prinsen

Een kroket met Parmezaanse kaas, asperges of gerookte zalm: het zijn slechts een paar voorbeelden van de bijzondere kroketten van Rien Prinsen. Door zijn grenzeloze passie is het niet verwonderlijk dat hij meest markante horecaondernemer van Drenthe is!

Burgemeester op de stoep

Cafetaria Rien Prinsen zit al dertig jaar in Nieuw-Weerdinge en gaat altijd dwars tegen de regels in. De ‘krokettenkoning’ was aangenaam verrast toen hij werd gebeld en vernam dat hij meest markante horecaondernemer van Drenthe kon worden. Hij weet niet wie hem heeft voorgedragen. “Vervolgens kwam er een commissie bij ons langs en daarna hoorde ik bij de laatste vier. Hartstikke spannend allemaal.” De burgemeester maakte uiteindelijk de winnaar bekend. “Toen de deur openging en ik de burgemeester, pers, slingers en bloemen zag, kon ik niet geloven dat het waar was. We dronken champagne, serveerden hapjes en maakten er een fantastische dag van.” Bekijk de video hiernaast!

Eigen koers volgen

Door alle aandacht is het wel wat drukker geworden in de cafetaria. “Mijn vrouw en ik doen alles met z’n tweeën. We hebben een klein bedrijfje en moeten daarom soms concessies doen, bijvoorbeeld wanneer iemand op korte termijn grote hoeveelheden wil hebben. Maar aan onze werkwijze veranderen we niets. Dit is onze richting en daar wijken we niet vanaf. We hebben passie voor de producten, vallen op door onze manier van doen en behandelen onze klanten op eerlijke wijze. We willen dat ze thuis nog met een glimlach op hun gezicht zitten.” Om dit te kunnen bereiken hebben Rien en zijn vrouw de taken goed verdeeld. “Ik bedenk alle smaken en maak de ragouts. Mijn vrouw rolt en paneert de kroketten. Gelukkig kunnen we het samen goed vinden, want we zijn 24/7 bij elkaar!”

Om 11.00 uur een kroket

Klanten van Rien krijgen echt iets anders dan normaal. Ambachtelijke en nostalgische kroketten, allemaal eigen creaties die ontstaan zijn zonder een recept te volgen. “We hebben al vijftig smaken ontwikkeld en ik heb er nog zo’n dertig in mijn hoofd. Op dit moment doen Indonesische smaken zoals Rendang het erg goed. De nieuwste smaak ‘Passito Rosso’ is ook een succes.” Op de vraag of hij zelf nog steeds van kroketten houdt, hoeft hij niet lang na te denken. “Elke ochtend om 11.00 uur nemen mijn vrouw en ik een kroket. Meestal de smaak die we die dag gemaakt hebben. Dat is elke dag weer lekker en het houdt je jong!”

Meer weten over cafetaria Rien Prinsen?

Bekijk de website en de video die Food Inspiration maakte en volg ze op Facebook, Instagram en/of Twitter.

Bekijk de video!

Rien Prinsen