Geert Hoving en Jan Sijken & Anders Emmen

Anders Emmen heeft zich als doel gesteld om bijzondere voorstellingen naar Emmen te halen om de variëteit aan uitgaansgelegenheden te vergoten. Wij spraken Geert Hoving en Jan Sijken over dit mooie initiatief.

Anders, kwaliteit en regionaal talent

Het idee voor Anders Emmen begon in een kroeg in het centrum van Emmen en inmiddels bestaat de stichting van Jan Sijkens en Geert Hoving alweer bijna 8 jaar. Jan: "Het begon allemaal met het idee om eens iets anders te organiseren in het centrum van Emmen, een aanvulling op het bestaande aanbod van evenementen. Met de nadruk op anders, de voorstellingen moesten anders zijn dan wat mensen al kennen. Anders Emmen onderscheidt zich door het aantrekken van vernieuwende artiesten, kwalitatief goed en natuurlijk regionaal talent." De perfecte locatie bleek de Grote Kerk in Emmen. Geert: "Al snel kwamen we bij deze unieke locatie in het hart van Emmen, die overigens ook zeer populair bleek bij de artiesten die we boeken. Vanuit het artiestenwereldje kregen we al snel aanbiedingen van artiesten die zich graag aan Anders Emmen wilden verbinden. Tegenwoordig verzorgen we circa 5 tot 6 voorstellingen per jaar".

Inbreng van vrienden en sponsoren

Elke voorstelling kan de stichting rekenen op zo'n 80 tot 150 bezoekers, met sommige avonden zelfs uitschieters van 300 bezoekers. Jan: "Een aantal topvoorstellingen waren Joris Linssen & Caramba, Huub van der Lubbe, Herman van Veen, Margriet Sjoerdsma, Anthony’s Putsch, Gerard van Maasakker, Martin Korthuis en Jan Henk de Groot." Ook is er een Anders Emmen vrienden- en sponsorkring opgebouwd die nog steeds groeit. Geert: "Deze groep biedt ons de vrijheid om opkomende en nog onbekende artiesten naar Emmen te trekken. Tegen een vast bedrag krijgen zij kaarten voor voorstellingen, maar ook vragen we hun inbreng. Samen willen we namelijk tot een interessante programmering komen. Anders Emmen is daardoor eigenlijk een initiatief van ons allemaal."

Meer over Anders Emmen?

Ga naar www.andersemmen.nl en bekijk de komende voorstellingen van Anders Emmen in de Grote Kerk in Emmen.