Internationaal model & Gerben Andreas Esselbrugge

Met zijn 1.87 meter heeft Gerben Andreas Esselbrugge de perfecte lengte voor het modellenvak. Deze Emmenaar is pas 18 jaar en woont een groot deel van de tijd in Milaan. Hoog tijd om hem beter te leren kennen!

Gescout in Amsterdam

Veel meisjes en jongens dromen ervan: gescout worden in de Kalverstraat. Toch wees Gerben het verzoek op straat af. Later werd hij via Instagram nog een keer gescout, maar hij dacht nog steeds dat modellenwerk niks voor hem zou zijn. Zijn vrienden haalden hem over de stap te wagen en inmiddels woont hij al een aantal maanden in Milaan. “Samen met zes andere jongens zit ik in een appartement van het modellenbureau. Dat is super gezellig! Elke avond is een feestje. We gaan vaak samen koken of uiteten. Doordat ik sport is het geen probleem om af en toe een pizza te bestellen.”

Studie achter de hand

Ook al gaat het modellenwerk erg goed, Gerben vindt het belangrijk om ook zijn studie in Emmen af te maken. “Ik zit nu in het tweede jaar van de opleiding Juridisch Administratief Dienstverlener aan het Drenthe College. Het is fijn dat school flexibel is. Als ik iets mis doordat ik in Milaan ben, mag ik het later inhalen. Ik vind het fijn om deze studie achter de hand te hebben, voor het geval dat het modellenwerk uiteindelijk niks wordt.”

Onmisbaar: de Emmense rust en ruimte

Gerben is nog jong en zit nu al in een wereld vol glitter en glamour. Gelukkig staat hij stevig in zijn schoenen. “Ik heb al een paar grote ontwerpers ontmoet, maar meestal herken ik ze niet. Dan hoor ik later dat dat meneer Armani was.” Zijn opvoeding zorgt er ook voor dat hij alles wat hij meemaakt niet te serieus neemt. “Het is natuurlijk best een grote stap van Emmen naar Milaan. Mijn ouders zorgen er echt voor dat ik mezelf blijf. En het kost me ook geen moeite trouwens. Ik ben gewoon Gerben uit Emmen. Milaan is zo’n drukke stad, je hoort continu sirenes en staat veel vast in het verkeer. In Emmen zijn de mensen rustig en de straten niet te druk. Dat mis ik echt als ik in Milaan ben!”

Benieuwd naar Gerben? Je kunt hem volgen op Instagram.