Freediven & Jeanine Grasmeijer

Haar passie voor freediven, oftewel vrijduiken, begon tijdens een backpackingtrip door Thailand. Inmiddels mag de 23 jarige Jeanine Grasmeijer zich wereldkampioen freediven noemen.

Freedivecursus

Jeanine beoefent het freediven sinds 2012. Ze werd ontdekt tijdens een freedivecursus in Thailand, toen bleek dat ze zonder enige oefening in staat was 5 minuten haar adem in te houden. “Mijn instructeur moedigde mij aan om wedstrijden te gaan doen. Anderhalf jaar later brak ik het eerste wereldrecord Free Immersion (-90 meter) in Kalamata, Griekenland. Ik was toen 20 jaar en daarmee de jongste vrouwelijke wereldrecordhouder in de sport.” Vorig jaar september werd ze wereldkampioene Free Immersion tijdens het WK Freediven in Limassol, Cyprus.

Nieuw wereldrecord

Tijdens de Deep Sea Challenge op Bonaire (Nederlandse Antillen) zette Jeanine opnieuw een wereldrecord. “Met behulp van een duiklijn ben ik tot -92 meter diep gezwommen en weer terug. Het duurde 3 minuten en 46 seconden en doordat ik daarmee een volledige surfaceprotocol afgaf, keurde de jury mijn duik goed en heb ik een nieuw wereldrecord gezet. Daar ben ik echt super trots op!” Jeanine heeft twee maanden voorafgaand aan de duik geoefend in Lanzarote, Spanje. “Ik ga elke dag een paar meter dieper om het zelfvertrouwen op te bouwen voor de volgende duik. Het is een langzaam  proces. Je lichaam moet wennen aan de druk van het water.”

Elke dag die ik meer kan trainen is een stap dichterbij een nieuw record!

Sponsoren

“Freediving is een record sport. Winnen is mooi, maar wat iedere freediver echt wil, is zijn grenzen verleggen. Om dieper te gaan dan hij of zij ooit eerder is geweest. Met voldoende training zal ik in staat zijn om mijn grenzen te herdefiniëren. En vast te leggen op een diepte waar nog geen vrouw ooit is geweest!”

Wil jij Jeanine helpen om nieuwe diepten te bereiken? Ga dan naar www.jeaninegrasmeijer.com of mail naar jeanine@grasmeijer.com