Biobased Economy & Rudy en Jan

Ze zijn experts op het gebied van Duurzame Kunststoffen en Circular Plastics. Maak kennis met de lectoren Rudy Folkersma en Jan Jager van Stenden Hogeschool.

Duurzame Kunststoffen

Als lectoren van Stenden Hogeschool in Emmen houden Rudy en Jan zich bezig met Duurzame Kunststoffen. Jan: "Een lector initieert en coördineert praktijkgericht onderzoek in samenwerking met studenten en het bedrijfsleven. Deze moeten een bijdrage leveren voor het bedrijfsleven of de maatschappij. Dit houdt dus in dat wij samen met studenten onderzoek doen naar echte praktijkcases." Rudy voegt daaraan toe: "De resultaten van deze onderzoeken proberen we weer op te nemen in ons onderwijsprogramma, om dit zo continu te verbeteren. Zo profiteert het bedrijfsleven van het onderzoek, maar ook de studenten."

Biobased Business Event Emmen

Vanwege hun kennis over de Biobased Economy zijn Rudy en Jan ook betrokken bij verschillende activiteiten op dit gebied. Zo ook het Biobased Business Event Emmen. Rudy: "Als koploper in de Groene Chemie laat Emmen zien wat er allemaal al gebeurt. Drenthe is (samen met Groningen) door Europa erkend als demoregio en heeft alle ingrediënten in huis voor een opmaat naar een biobased economy. Het Biobased Business Event haakt daarop in. Op donderdag 22 september a.s. wordt het event georganiseerd op het Emmtec Industry & Businesspark. De hele dag staat in het teken van kennismaken met Biobased Business, elkaar leren kennen en inspireren. Bedrijven presenteren hun producten en kennis, maar er zijn ook genoeg bezoekers die nog niet bekend zijn met de Biobased Economy. Deze dag brengt die twee verschillende groepen dichter bij elkaar."

Als koploper in de Groene Chemie laat Emmen zien wat er allemaal al gebeurt.

3DprintEU

Voor het eerst wordt het Biobased Business Event gecombineerd met een event dat zich richt op 3D-printen: het 3DprintEU event. Jan: "Elk jaar organiseert Stenden Hogeschool samen met Hogeschool Windesheim uit Zwolle een event gericht op 3D-printen. Dit jaar hebben we er voor gekozen om de twee events te combineren op het Emmtec Industry & Businesspark in Emmen. Ook hier geldt dat er een beursvloer is met bedrijven die bekend zijn met 3D-printers en -technieken, om bezoekers daarover te informeren. Maar ook het onderwijs laat zien welke kennis zij in huis hebben. We zijn er trouwens ook erg trots op dat we dit jaar 3D-metaalprinten kunnen laten zien. Een mooie ontwikkeling voor de regio!"

Meer weten?

Lectoraat Duurzame Kunststoffen: https://stenden.com/onderzoek/duurzame-kunststoffen/

Biobased Business Event Emmen: http://www.biobasedbusinessevent.com/

3DprintEU: http://www.greenpac.eu/nl/3dprinteu/