Beste Kinderopvang van Drenthe & Kindercentrum Uk en Puk

Elk jaar worden de beste kinderopvanglocaties van Nederland in het zonnetje gezet tijdens de Kinderopvang Award. Onlangs mocht Kindercentrum Uk & Puk de award in ontvangst nemen voor Beste Kinderopvang van Drenthe.

Gedreven medewerkers

Eind juni werden de beste kinderopvanglocaties van Nederland bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse Kinderopvang Award. Uit een analyse van 1200 reviews van de winnaars kwam naar voren dat Kindercentrum Uk & Puk uit Emmer-Compascuum uiteindelijk de winnaar van Drenthe is geworden. En daar zijn de medewerkers maar al te trots op, want ze hebben er hard voor gewerkt. “Uk & Puk heeft een ontzettend leuk team met gespecialiseerde, lieve en gedreven pedagogisch medewerkers. De kwaliteit van de organisatie zijn de medewerkers zelf. Zij leveren immers de dienstverlening, de zorg voor de kinderen. Onze medewerkers zijn goed opgeleid en weten precies welke zorg en aandacht de kinderen nodig hebben. Daarnaast biedt Uk & Puk ook voor- en vroegschoolse educatie aan (VVE). Dat betekent dat wij kinderen op een niet schoolse maar spelenderwijze manier voorbereiden op de basisschool. We zijn goed in het creëren van een taalrijke (leer)omgeving door bijvoorbeeld veel interactief voor te lezen, veel liedjes te zingen en gesprekjes te voeren met de kinderen. Zowel de kinderen als de ouders voelen zich vertrouwd met ons.”

We zijn gewoon RETEGOED in wat we doen!

Gevarieerd activiteitenprogramma

In totaal werken er 16 medewerkers bij UK & Puk en bieden zij aan 135 kinderen opvang. Het kindercentrum organiseert veel activiteiten, maar toch denkt het team dat daar niet het onderscheidend vermogen ligt. “We vinden het heel belangrijk om deze activiteiten aan te bieden. Met name voor de BSO-kinderen een "Wauw, dat is leuk-effect" te creëren zodat er veel plezier ontstaat tijdens de buitenschoolse opvang. Ons onderscheidend vermogen zit hem meer in het team. Heel simpel gezegd: We zijn gewoon RETEGOED in wat we doen! We zijn goed op elkaar afgestemd, zijn lief, leuk, hebben ook nog ieder een dosis vol humor, maar kunnen ook streng zijn als het nodig is. Geen poespas bij ons, maar kwaliteit!”