Autobedrijf van het jaar & Tjeerd Tjeerdsma

Van kleins af aan loopt Tjeerd Tjeerdsma rond op het autobedrijf van zijn vader en moeder in Nieuw-Weerdinge. Inmiddels is hij 22 jaar oud en staat hij samen met zijn ouders aan het roer. Dit jaar werd Autobedrijf Tjeerdsma “Autobedrijf van het Jaar 2017-2018”. Ze lieten 3300 andere BOVAG-bedrijven achter zich! Maak kennis met deze jonge ondernemer.

Bevestiging voor harde werken

“We hebben het laatste jaar keihard gewerkt om de puntjes op de i te zetten, en dat heeft z’n vruchten afgeworpen,” vertelt Tjeerd. “Zo hebben we betere bewegwijzering aangebracht, P-bordjes met onze bedrijfsnaam neergezet en een sfeervollere werkplaats gemaakt. Al met al heeft het ertoe geleid dat we Autobedrijf van het Jaar 2017-2018 zijn geworden.” Tjeerd en zijn ouders doen dit overigens niet met z’n drieën. “We werken hier met zeven man en hebben allemaal de schouders eronder gezet. Het behalen van de eerste plek bevestigt ons dat we de juiste koers hebben en het als team goed doen. Toch zijn we bescheiden en nuchter. Na twee dagen op een roze wolk te hebben geleefd, zijn we gewoon weer aan het werk gegaan.”

Tjeerdsma app

Het autobedrijf deed twee jaar geleden ook mee aan de verkiezing. “Daar deden we nu ons voordeel mee, want we wisten wat we konden verwachten. Natuurlijk zijn we wel gewoon onszelf gebleven!” Tjeerd legt uit waarom hun werkwijze dan toch zo uniek is. “We begeleiden de klant van begin tot eind. Vanaf het moment dat ze hier binnenstappen, totdat ze een auto kopen of later terugkomen voor een onderhoudsbeurt. We bieden een haal- en brengservice en lichten de factuur altijd goed toe. Verder is onze Tjeerdsma app vernieuwend. Daarmee kunnen klanten met ons chatten. We doen er alles aan om contact zo laagdrempelig mogelijk te maken. Daarom is de werkplaats ook open, zodat je als klant zelf kunt meekijken.”

Thuis in Nieuw-Weerdinge

Tjeerd woont al zijn hele leven in Nieuw-Weerdinge. “Het bevalt me hier goed in het dorp. Het is lekker rustig en ik woon dichtbij de zaak. Ook voor ons bedrijf is het een prima locatie. Onze klanten komen bewust langs, want we zitten niet aan een drukke weg. Doordat tegenwoordig 95% van de verkoop via internet gaat, is dat geen probleem. Overigens was het de eerste zaterdagen na de uitreiking wel drukker dan normaal. Die aanloop is fijn, en het is leuk om van klanten te horen dat deze prijs hen een betrouwbaar gevoel geeft. Daar doen we het uiteindelijk voor!”

Meer over autobedrijf Tjeerdsma?

Bekijk dan hun website!