4 mijl van Emmen & Dennis en Richard

Wat gebeurt er als je twee enthousiaste sportievelingen bij elkaar zet? In het geval van Dennis Blaak en Richard Klein ontstond de 4 mijl van Emmen!

Uitdagende run

Emmen en omgeving staat op zondag 3 april 2016 in het teken van de Go2 Payroll 4 mijl van Emmen. Organisatoren Dennis Blaak en Richard Klein organiseren deze run voor het eerst, maar boeken nu al resultaten waar ze trots op mogen zijn. “Het is fantastisch om te zien hoeveel deelnemers we hebben. Voor deze eerste editie schreven 2.450 deelnemers zich in, een landelijk record. Nog nooit eerder schreven zoveel mensen zich in voor een eerste editie van een hardloopevenement. Wat dit evenement zo bijzonder maakt is met name de afwisseling in het parcours. De run gaat van Emmen-Zuid naar Emmen-centrum, via de nieuwe loopbrug richting Noordbarge, door de Hondsrugtunnel op weg naar het evenementenplein om vervolgens te eindigen op het ontmoetingsplein. Een mooie route met ook een aantal uitdagende elementen, namelijk kasseien in Noordbarge, bruggen en de Hondsrugtunnel. De start ligt ook 9 meter (NAP) lager dan de finish.”

Voor deze eerste editie schreven 2.450 deelnemers zich in, een landelijk record.

Stichting A21 en de 4 mijl van Emmen

In mei van dit jaar lopen Dennis en Richard een halve marathon in Bulgarije voor de Stichting A21. Hierdoor ontstond de gedachte om iets te organiseren voor gerechtigheid; een gerechtigheidsrun. Een groot deel van de netto opbrengst van de 4 mijl van Emmen komt dan ook ten gunste van de Stichting A21 (www.a21.org). In eerste instantie hadden Dennis en Richard het idee een leuke kleinschalige hardloopwedstrijd te organiseren waarbij de opbrengst ten gunste van A21 zou komen. Maar als snel kwam de 4 mijl van Emmen uit de koker. “We zijn hier best een beetje trots op!” aldus Dennis en Richard. Met een verzorgingsgebied van 250.000 mensen is Emmen absoluut klaar voor een evenement als de 4 mijl van Emmen vinden beide heren. “We wilden een evenement organiseren voor Emmen, zijn inwoners en ondernemers. Een evenement waarbij we de veelzijdigheid van Emmen op verschillende manieren, ook aan de niet Emmenaar, kunnen presenteren. Daarom wordt de 4 mijl van Emmen een jaarlijks terugkerend hardloopevenement waarbij sport, dance en cultuur samen komen.” Dennis en Richard hebben zich met de 4 mijl van Emmen sowieso voor de komende 3 jaar aan het goede doel, A21, gecommitteerd.

Toekomst

Ook al moet de 4 mijl nog gelopen worden in april, een vervolg staat al op de planning. “Nu we zien hoeveel deelnemers zich al voor deze eerste editie hebben ingeschreven, hebben we besloten om direct de tweede editie aan te kondigen. Daarom vindt op zondag 2 april 2017 de tweede editie van de Go2 Payroll 4 mijl van Emmen plaats. Natuurlijk hopen we met dit evenement uit te groeien tot één van de grootste en mooiste hardloopwedstrijden van Nederland. Dat kunnen we natuurlijk niet zonder vrijwilligers. Daarom zijn we ook erg blij met een grote groep vrijwilligers van Atletiek vereniging De Sperwers uit Emmen. Samen gaan we een prachtig evenement neerzetten in Emmen.”

www.4mijlvanemmen.nl

Kom jij alle sportievelingen aanmoedigen op zondag 3 april? De kinderloop start om 12:30 uur en de reguliere en bedrijvenloop start om 14:30 uur.

Bij de finish op het ontmoetingsplein zijn allerlei activiteiten. Zo zal Gatorade aanwezig zijn, maar ook Amstel Radler. Ook zal Plopsa Indoor Coevorden aanwezig rondom de kinderloop. Lounge13 zal de afterparty organiseren die tot in de late uurtjes zal duren.

Dennis en Richard op de fietsbrug bij de Delftlanden, onderdeel van het parcours.
Dennis en Richard op de fietsbrug bij de Delftlanden, onderdeel van het parcours.
Ken jij een mooie prestatie die de aandacht verdient? Laat het ons weten!