Williams Talentbox

De Klazienaveense William Hummel heeft een missie: hij wil alle mensen – jong, oud, beperking of geen beperking – dingen leren en plezier brengen. Dit doet hij vanuit zijn initiatief “Williams Talentbox”. Maak kennis met William!

Wat voor initiatief ben jij gestart en hoe heet het?

“Williams Talentbox is mijn onderneming, daar verdien ik mijn brood mee. Ik geef beatbox- en karateles aan vooral jong maar ook oud, en ook aan kinderen met een beperking. Dit doe ik op de buitenschoolse opvang, tijdens festivals en op basis- en middelbare scholen.”

Wie kunnen er terecht bij Williams Talentbox?

“Zowel organisaties als particulieren. Bijvoorbeeld als iemands kind een beperking heeft, of angst heeft voor functioneren in groepsverband, kunnen ze bij mij terecht. Maar ook als je gewoon graag wilt leren beatboxen of beter wilt worden in karate, ben je welkom.”

Hoe en wanneer is het idee voor dit initiatief ontstaan?

“In 2016 ben ik gestart. Ik was vroeger heftruckchaffeur, maar ben op een gemene manier uit het bedrijf gewerkt. Ik ben me gaan omscholen en hield me als klasse-assistent bezig met karatelessen en een project tegen pesten. Daar kwam ik erachter hoe krachtig het is om bijvoorbeeld gepeste kinderen karate te leren. Dat kan een keerpunt zijn in iemands leven.”


Wie is de initiatiefnemer?

“Dat ben ik zelf, William Hummel.” 

Wat is het succes van Williams Talentbox?

“Bij mij leren mensen om met elkaar om te gaan. Niet alleen met de eigen vriendjes en vriendinnetjes, maar ook met anderen. De groepen zijn altijd gemixt. Ik werk heel gedisciplineerd en zorg er altijd voor dat er rust is. Net als in karate draait het om vijf belangrijke punten: discipline, zelfbeheersing, zelfontwikkeling, zelfverdediging, zelfvertrouwen.”

Hoeveel vrijwilligers werken bij jullie?

“Bij Williams Talentbox werken geen vrijwilligers, ik doe het alleen.” 

Wat zijn de ervaringen van deelnemers?

“Eerst vinden ze het vaak spannend en komen ze angstig binnen. Zodra ze ervaren dat het hier goed zit, bloeien ze op en komen ze uit hun schulp.”

Met welke organisaties werken jullie samen?

“Met Partoer, De Kunstbeweging, verschillende stichtingen en scholen.”

Waarom wordt Emmen een fijnere plek door jouw initiatief?

“Ik vind dat er in Klazienaveen en Emmen weinig te doen is voor jeugd. Ik creëer een plek waar jongeren terecht kunnen. Ook zijn er niet veel beatboxers die lesgeven en dat doe ik wel, dus wat mij betreft wordt regio Emmen daar wat mooier van!”


Welke behoefte vervult het initiatief?

“De grootste behoefte is een uitlaatklep. Dat kan op verschillende manieren. Met muziek, maar ook met sport. Omdat ik SAW’er (sociaal agogisch werker) ben, kunnen jongeren met een beperking ook bij mij terecht. Die behoefte is er ook.”

Meer over Williams Talentbox?

Je kunt hem volgen via Facebook!