Shanty & Seasongfestival

Ook dit jaar is de Stichting Shanty Cultuur er weer in geslaagd om u een gevarieerd aanbod van koren voor te stellen uit bijna geheel Nederland en drie koren uit Duitsland. Vanaf 13.00 uur zullen op zeven podia verdeeld over de stadsvloer 21 koren van de 138 aanmeldingen uit binnen en buitenland hun beste kunnen aan u tonen. Het hoogtepunt is op het Hoofdpodium op het Marktplein, als om 17.30 uur alle zangers, muzikanten en publiek één groot koor vormen en een wethouder van de gemeente Emmen het festival zal afsluiten.

Organisatie

Tijdens een vliegende storm in februari 1999 verging het Piratenschip "De Stormvogel".

Er waren helaas maar een klein aantal overlevenden die aanspoelden met wat wrakstukken aan het strand van de Rietplas nabij Emmen. Deze mannen werden liefdevol opgevangen door de plaatselijke bevolking en zongen uit dankbaarheid prachtige liederen.

Deze anekdote geeft weer hoe het lot iets kan bepalen, want op 2 september 1999 hadden zich inmiddels zoveel mannen gemeld om te zingen over de zee, drank en mooie vrouwen, dat er een complete bemanning (koor) ontstond: het Piratenkoor "De Stormvogels" werd opgericht.

Deze mannen werden liefdevol opgevangen door de plaatselijke bevolking en zongen uit dankbaarheid prachtige liederen.

Algemene informatie

Internationaal Shanty and Seasong festival

Wanneer:
zondag 11 september 2016
13:00 uur - 17:30 uur.

Locatie:
Marktplein, Emmen