Retropop

Retropop is een jaarlijks muziekfestival in Emmen. Het festival duurt één dag en beschikt over 3 podia. Op het hoofdpodium spelen originele bands uit de jaren 70, 80 en 90. Op de Nederpopstage spelen originele Nederlandse bands uit de jaren 70, 80 en 90. Ook er is een Discotent met DJ’s. 

Het festival werd voor het eerst georganiseerd in 2002 onder de naam Back to the 80's. Van 2006 tot 2008 kwam er een tweede festival bij onder de naam Back to the 70's. Vanaf 2010 kreeg het evenement de huidige naam.

Retropop was weer fantastisch!

Organisatie

De organisatie ligt in handen van Zalavolbate. Sinds een jaar of 16 zijn de spelers van zaalvoetbalvereniging Emmen al te vinden in de Drentse sportzalen. Het ene seizoen wat succesvoller dan het andere, maar over het algemeen altijd strijdend voor een plaats in de bovenste regionen. In het zestienjarig jarig bestaan zijn ze één keer kampioen geweest. Uiteraard zijn de heren een ingespeeld geheel als voetbalteam, maar ook op sociaal gebied is er in de loop van de jaren een hechte groep ontstaan met weinig tot geen verloop in de gelederen. De naam Zalavolbate is dan ook een verbastering van het woord "zaalvoetbal".

Algemene informatie

Datum: zaterdag 4 juni 2016
Locatie: Grote Rietplas Emmen
Tickets t.z.t. verkrijgbaar via de organisatie