PitFest

Ruim 15 jaar geleden werden er in Erica punk, hardcore en metal concerten georganiseerd. Het roemruchte zaaltje kreeg al snel de bijnaam "Punkhol Erica".

Het roemruchte zaaltje kreeg al snel de bijnaam "Punkhol Erica

Line-up

PitFest, het enige metal/punk/hardcore festival van Drenthe, heeft de line-up compleet. Op 9 april aanstaande treden er in totaal 19 acts op, verdeeld over 2 podia. The Spot in Erica wordt voor deze dag compleet veranderd in een PitFest terrein.

Met de toevoeging van De Rooie Jager Roodshow en de Duitse hardcoreband Weathered, is de line-up compleet. Uit de Nederlandse metal-, punk- en hardcorescene zijn grote namen gestrikt, zoals bijvoorbeeld Born from Pain, Sinister, Herder, Bodyfarm, Distillator en Cornered.

Organisatie

Ruim 17 jaar geleden werden er in Erica punk. hardcore en metal concerten georganiseerd.
Het roemruchte zaaltje kreeg al snel de bijnaam "Punkhol Erica". 
In het vuige, niet geïsoleerde en naar bier stinkende Punkhol speelden o.a. Peter Pan Speedrock, Altar, Cold As Life, Tech-9, Born from Pain, Comin Correct, Thumbs Down, Standard, Seein Red, Collywobbles, Jabberwocky, Discipline, Lovebite, The Apers en vele anderen.

Een groep enthousiastelingen van toen heeft de (oude) koppen bij elkaar gestoken en organiseert op
zaterdag 9 april 2016 de eerste editie van PitFest. Het enige punk/hardcore/metal festival van Drenthe en een revival van Punkhol Erica. Op letterlijk een steenworp afstand van de oude locatie van het Punkhol, is er een "oldschool" locatie gevonden in Café The Spot aan de Verlengde Vaart ZZ 75 in Erica.
 

Algemene informatie

The Spot, Erica
Verlengde Vaart ZZ 75
14:00 uur - 02:00 uur