Emmenaren maken film over gelukkig zijn in Emmen

Emmenaren Bernard Gepken, Thomas Nauw, René Katerbarg en Dènis Assen hebben een film gemaakt over gelukkig zijn in Emmen.

Onderzoek

De Erasmus Universiteit in Rotterdam deed onder leiding van wetenschappelijk directeur dr. Martijn Burgers onderzoek naar gelukkig zijn in Nederland. De uitkomst van dit onderzoek inspireerde het viertal tot het maken van een film. Want wat blijkt? Van alle grote gemeenten behoren Emmenaren tot de top 3 gelukkigste inwoners van Nederland.

Hoge notering

Deze hoge notering in het geluksonderzoek was voor de vier Emmenaren een bevestiging van hoe zijn zich voelen in Emmen. Ze storen zich aan het negatieve beeld dat sommige media telkens over Emmen publiceren. “Natuurlijk heeft de regio Emmen nog voldoende uitdagingen en is lang niet alles perfect. Maar waar is dat wel zo? Emmen biedt juist een hoge kwaliteit van leven. Het is een veilige, vriendelijke en groene regio waar heel veel wordt georganiseerd. Mensen zijn er gelukkig. Dat beeld mag ook wel eens worden getoond. En als anderen dat niet doen, dan doen we het zelf wel” zegt regiomarketeer Dènis Assen.

Geluksmomenten

Filmproducent Thomas Nauw ging de afgelopen weken regelmatig met zijn camera de straat op. Op zoek naar mensen die geluksmomenten beleven. Dat ging sneller dan hij van te voren had gedacht. “Als je bewust kijkt, zie je op straat best vaak situaties waarin mensen een geluksmoment beleven. Voor de film zijn geen figuranten gebruikt. Je ziet echte mensen die echte geluksmomenten beleven.”

De muziek bij de film is gemaakt door Emmenaar en professioneel gitarist Bernard Gepken. Bekende artiesten als Daniël Lohues, Maaike Ouboter, Henny Vrienten en Michael Prins werken graag met hem samen. Bernard zit voor zijn werk veel in het westen. Collega’s daar vragen hem vaak waarom hij toch niet in het westen komt wonen? “Ik heb geprobeerd mijn gevoel voor de regio te vertalen in de muziek. In combinatie met de filmbeelden kun je goed zien dat je heel gelukkig kunt zijn in Emmen.”

Deel het positieve beeld van Emmen

De vier Emmenaren hopen dat het kijken van de film ook het geluksgevoel van de kijkers aanwakkert en ze het massaal gaan delen. “Dan is onze missie geslaagd” zegt het vierde teamlid René Katerbarg, docent economie aan het Hondsrug College in Emmen. René is succesvol op social media. Zijn ‘Ecoshow’ Youtube  filmpjes die taaie lesstof op een leuke manier uitleggen, worden door leerlingen in het hele land bekeken. “Als we allemaal deze film delen op social media, laten we samen een positief beeld van Emmen zien. Hoe mooi is dat!”

 

De makers van de film hebben hun uiterste best gedaan om iedereen die herkenbaar is in de film om toestemming te vragen. Mocht u het niet op prijs stellen dat u herkenbaar bent in de film? Neem dan contact op, dan passen wij dit aan.

Wil je ook gelukkig worden in de regio Emmen?

Beleef de toeristische highlights.
Ga naar: www.Emmenmaakhetmee.nl/5tips

Vind een uitdagende baan?
Ga naar: www.Emmenmaakhetmee.nl/vacatures

Vind je droomhuis op een droomplek?
Ga naar: www.Emmenmaakhetmee.nl/wonen

Geluk in Emmen. Maak het mee!