De Nachtwacht van Emmen

In het Rensenpark in Emmen werken 45 amateurschilders aan een replica van 'De Nachtwacht', het beroemdste schilderij van Rembrandt. In totaal zijn er al meer dan 10.000 bezoekers geweest.

Een groep onbezoldigde vrijwilligers is bezig met een replica van de Nachtwacht van Rembrandt. Het betreft hier dan een natuurgetrouwe kopie, in de originele afmeting, op doek en met (moderne) olieverf. Het schilderen, wat als bezienswaardigheid tijdens het schilderen continue bezocht kan worden, vindt plaats in een voor publiek toegankelijke ruimte. Naast de schilders, die werken aan de Nachtwacht, kan het publiek ook interactief meedoen.

De locatie moet derhalve goed toegankelijk zijn voor publiek en het liefst onderdeel uit maken van een conglomeraat van publiektrekkende kunst en culturele attracties en activiteiten. Het dient laagdrempelig te zijn en cultureel domein. Het “Savannegebouw” in het Rensenpark is een uitermate geschikte locatie. Het Savannegebouw is het voormalige onderkomen van giraffen en overige savannedieren in de voormalige dierentuin van Emmen. Na verplaatsing van de dierentuin is deze locatie vrijgekomen en is nu in ontwikkeling tot een park waar activiteiten voor kunst en cultuur in de toekomst kunnen plaats vinden.