Carnavalsoverzicht regio Emmen 2019

Vanaf vandaag wordt er in de regio van Emmen door Emmer-Compascuum, Weiteveen, Barger-Compascuum, Zwartemeer en Barger-Oosterveld weer carnaval gevierd. Vroeger werd hier mee het begin van het vasten gevierd, maar tegenwoordig is het een verkleedpartij voor jong en oud dat alle buitendorpen bij elkaar brengt met fantastische praalwagens.
 

Hieronder een overzicht waar en wanneer jij de optochten kan bewonderen en/of feest kan vieren:

Vrijdag 1 maart:

In Emmer-Compascuum (Kainbongelstad) een verlichte carnavalsoptocht van De Kainbongels. Deze optocht zal beginnen om 18:30 uur. Daarna wordt er feest gevierd in een grote feesttent!

Zaterdag 2 maart:

Optochten in Weiteveen (10.00 uur), Barger-Compascuum (14.00 uur) en Zwartemeer (14.00 uur). ’s Avonds wordt door carnavalsvereniging De Dördouwers in Weiteveen het Zottenbal georganiseerd, in Stiekelstad (Barger-Compascuum) wordt door CV Het Stiekelzwien er feest gevierd in een grote feesttent en ook in Zwartemeer wordt er door CV De Veentrappers het zogeheten ‘Carnavalsfeest der Veentrappers’ georganiseerd.

Zondag 3 maart:

In Barger-Oosterveld (Flintenstad) is er door CV De Zeskante Steen ‘s middags een optocht georganiseerd (14.00 uur). Daarna wordt er gefeest in een feesttent en de Boogie Bar.

Maandag 4 maart:

In Barger-Compascuum organiseert CV Het Stiekelzwien in Stiekelstad een optocht op Rosenmontag (14:00 uur).

Carnavalsoptocht in Zwartemeer (©Martin Zaagman)
Carnavalsoptocht in Zwartemeer (©Martin Zaagman)