Met de Veenexpress door het Bargerveen

Geldig vanaf: tot

Het is helaas niet meer mogelijk om je aan te melden voor dit arrangement.

Met de Veenexpress door het Bargerveen

Sinds kort kan men het Bargerveen, in groepsverband en onder leiding van een boswachter van Staatsbosbeheer, verkennen vanuit een speciale huifkar: de zogenaamde Veenexpress. En jij kan daarbij zijn!

Het Bargerveen is een van de grootste en belangrijkste restanten van het vroegere Boertangermoeras en een van de laatste gebieden in Nederland die nog kans bieden voor levend hoogveen. Het ligt tussen de dorpen Zwartemeer - Weiteveen - Nieuw Schoonebeek. Sinds de jaren zestig van de vorige eeuw heeft Staatsbosbeheer tientallen kilometers sloten en greppels gedempt en evenveel kilometers aan veendammen aangelegt. Om de resterende veenlaag en het unieke landschap te bewaren voor de toekomst is het namelijk nodig om het regenwater weer in het gebied vast te houden. Hierdoor groeit inmiddels het veenmosplantje weer volop. Je kan zien dat het veen weer begint te groeien. Er leven ruim 30 soorten vlinders, 40 soorten libellen, diverse zoogdieren en er zijn bijna 300 verschillende vogelsoorten gespot!

Ontdekarrangement Het Bargerveen

Voor Emmen. Maak het mee! heeft het Bargerveen een speciaal ontdekprogramma samengesteld. Je gaat namelijk met een huifkartocht met de Veenexpress door het Bargerveen! Je wordt rond 15:00 uur ontvangen in de Publiekzaal in het gebouw van Staatsbosbeheer. Het programma ziet er als volgt uit:

Programma

15.00-15.45 uur - ontvangst met kopje koffie, thee of een drankje met wat lekkers, tijdens een diapresentatie, waarbij de boswachter van het gebied kort iets verteld over Staatsbosbeheer, het ontstaan, beheer en flora en fauna van het Bargerveen.

15.45 uur - start van de Veenexpress-tocht, een ronde van ruim 1,5 uur door het noordwestelijke deel van het Bargerveen, met onderweg een aantal korte stops op bijzondere plekken waar de meerijdende boswachter je van alles over vertelt.

17.30 uur - terugkomst bij het Staatsbosbeheer gebouw en tevens het einde van het Ontdekarrangement.

In totaal hebben we voor 5x 4 personen een plekje beschikbaar. Wees er daarom snel bij!

Locatie

Staatsbosbeheer Het Veenland
Kamerlingswijk 83 O.Z.
7894 AJ in Zwartemeer

Aanmelden

Via onderstaande link of de oranje knop boven aan de pagina, kun je je aanmelden voor dit arrangement. Je ontvangt dan een bevestigingsmail dat je aanmelding goed is doorgekomen.

Let op: Onder alle aanmeldingen maken wij een selectie, de uitgekozen deelnemers krijgen een persoonlijke e-mail met een toegangscode.

Aanmelden