Ontdek de collectie Brands

Geldig vanaf: tot

Het is helaas niet meer mogelijk om je aan te melden voor dit arrangement.

Ontdek de collectie Brands

Laat u verrassen door vreemde en unieke voorwerpen of de kostbare geschriften uit de collecties van Jans Brands. De verzameling van Jans Brands is omvangrijk en sommige delen van de collectie zijn uniek door hun omvang. Losse stukken, maar ook diverse deelcollecties. Penningen, munten, kaarten, sieraden, dia's uit de veenkoloniën, kalenders, curiosa, archeologica, kleding, serviesgoed en glaswerk, te veel om op te noemen. 

Nieuwe en tijdelijke expositie

Vanaf 8 maart is in het museum de tijdelijke expositie Herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog in onze regio geopend. De expositie laat zien wat er 70 jaar geleden in en rond Emmen en net over de Duitse grens gebeurde: verzet, onderduiken, werkweigering, Jodenvervolging, Emslandkampen, vliegtuigcrash. 

Ontdek de Collectie Brands met het ontdekarrangement van Emmen. Maak het mee! 

Zaterdag 21 maart

Voor Emmen. Maak het mee! heeft de Collectie Brands een speciaal ontdekarrangement samengesteld. Je krijgt een rondleiding door het museum onder leiding van een aantal gidsen die je meenemen in het verhaal van de Collectie Brands. Daarnaast krijg je een presentatie over het museum en is er voldoende gelegenheid om zelf rond te kijken.

Het arrangement is zaterdag 21 maart, vanaf 13.00 uur.

Locatie

Collectie Brands
Herenstreek 11
7885 AT Nieuw-Dordrecht

Aanmelden