Van Gogh Huis op internationale kaart!

Geldig vanaf: tot

Het is helaas niet meer mogelijk om je aan te melden voor dit arrangement.

Van Gogh Huis op internationale kaart!

Van Gogh Drenthe staat op de internationale kaart!

De samenwerking tussen het Van Gogh Huis in Nieuw-Amsterdam en het Veenpark in Barger-Compascuum heeft zijn vruchten afgeworpen. Onder de naam Van Gogh Drenthe is het Emmer Van Gogh erfgoed nu onderdeel van Route Van Gogh Europe. In totaal 16 locaties in Nederland, België en Frankrijk maken hier onderdeel van uit. Route Van Gogh Europe maakt het mogelijk om de locaties te bezoeken, waar een van de meest geliefde kunstenaars ter wereld, heeft gewoond of waar zijn kunst te zien is. 

Het Van Gogh Huis

Het Van Gogh Huis in Nieuw-Amsterdam is het enige, voor publiek toegankelijke, huis in Nederland waar Vincent van Gogh gewoond en gewerkt heeft. De kamer waar Vincent schilderde is zo ingericht alsof de schilder elk moment terug kan keren van een tochtje in het veen. Verplaats je in de leefwereld van de schilder in het najaar van 1883 en bezoek zijn kamer. Bekijk de film over zijn Drentse periode en beleef het mysterie van het landschap. 

Veenpark

De meeste plekken waar Van Gogh zijn inspiratie vond zijn veranderd. Maar in het Veenpark waan je je in dezelfde wereld als Van Gogh. Met het ruige hoogveen, een veenafgraving en twee museumdorpen met het vervoer uit Vincent’s tijd. De nieuwe buitenexpositie Ezels van Vincent legt de link tussen zijn werken en brieven enerzijds en de plekken, de mensen, de natuur en het landschap anderzijds. De bakker, de kruidenier, de klompenmaker en de turfsteker zijn er elke dag aan aan het werk. 

Maak kans op combitickets!

Speciaal voor de lezers van de "Hier kom ik weg" nieuwsbrief zijn er 2x 2 combitickets voor het Veenpark en het Van Gogh Huis beschikbaar gesteld! Wil je kans maken op een ticket en de locaties bezoeken waar deze meestergeschilder gewoond en gewerkt heeft? Meld je dan snel aan! 

Vrouwen in het veen, door Vincent van Gogh in 1883.
Vrouwen in het veen, door Vincent van Gogh in 1883.

Aanmelden

Via de oranje knop boven aan de pagina, kan je je gratis aanmelden voor deze actie. Je ontvangt een bevestiging per e-mail zodra wij je aanmelding ontvangen hebben. 
Let op: Uit alle aanmeldingen wordt een willekeurige selectie gemaakt, de winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Meer informatie

Meer weten over het Van Gogh Huis in Nieuw-Amsterdam? Of het Veenpark in Barger-Compascuum? Bezoek de website!