Zwem4daagse Erica

Zwem4daagse Erica

De jaarlijkse zwem4daagse in het Geert Vos Bad in Erica is dat jaar in de week van 9 t/m 13 juli. Deze sportmeerdaagse is voor iedereen die van bewegen in het water houdt. Het gaat om 4 dagen zwemmen. Per dag wordt er een afstand van 250 0f 500 meter afgelegd; 250 m voor de jongste jeugd en senioren. De overige deelnemers zwemmen 500. Aan het eind ontvangt iedereen een prestatiemedaille.

De basisschooljeugd zwemt in schoolverband en hun deelname is gekoppeld aan een sponsordoel. De opbrengst hiervan wordt geschonken aan een dorpsactiviteit met en educatief karakter. Ideeën hiervoor worden door de dorpsraad verzameld en uitgekozen.

De hele week zijn er verder leuke activiteiten in en rondom het water. De leszwemmers bijten op maandag het spits af door gekleed en/of gesminckt van start te gaan. Op dinsdagavond komen duikers een demonstratie geven en mogen kinderen ook ervaren hoe dat in z’n werk gaat. Verder in de week zullen diverse sportverenigingen aanwezig zijn, aquaballen om op het water te lopen, en springkussens. Op vrijdag bij de afsluiting is de scouting aanwezig en worden de medailles uitgereikt.
Meedoen aan dit zwemspektakel kost € 4,00 of € 8,00 (voor niet abonnementhouders). Je kunt je opgeven bij het zwembad.