Zomerconcerten 2017 in Grote Kerk Emmen

  • vanaf 15:00
  • vrije gift

Evenals voorgaande jaren organiseert Stichting Grote Kerk Cultureel ook dit jaar weer een serie zomerconcerten in de Grote Kerk. De inloopconcerten zijn wekelijks op zaterdagmiddag te horen, beginnen om 15.00 uur duren ca. 45 minuten duren. Hiervoor wordt geen entree geheven maar wel wordt een vrije gift gevraagd. Anders dan andere jaren worden er dit jaar twee kamermuziekconcerten gegeven en zes orgelconcerten. De kamermuziekconcerten openen de serie en sluiten deze ook weer af.

Op zaterdag 12 augustus a.s. geeft Jochem Schuurman uit Drachten om 15.00 uur een inlooporgelconcert op het monumentale Roelf Meijer orgel in de Grote Kerk in Emmen. Op het programma staan werken van Johann Sebastian Bach, Felix Mendelssohn Bartholdy, Théodore Dubois en Gaetano Donizetti. Het volledige programma is te vinden op www.grotekerkcultureel.nl

Over Jochem Schuurman

Jochem Schuurman (*1989) kreeg van 1997 tot 2007 orgellessen van Johan G. Koers. Zijn professionele opleiding volgde hij bij Theo Jellema en Erwin Wiersinga aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen waar hij in juni 2013 cum laude afstudeerde. Hij volgde in Berlijn een aantal maanden lessen aan de Universität der Künste bij Leo van Doeselaar en Paolo Crivellaro. Ook diverse masterclasses behoren tot zijn opleiding.

Tijdens zijn studie behaalde Jochem in totaal 9 prijzen op concoursen. In december 2013 ontvinge hij het Zilveren Viooltje, een muziekprijs voor jong talent afkomstig uit het Noorden van Nederland. In het juryrapport werd hij geprezen om zijn veelzijdigheid, zijn overtuigende houding en zijn ondernemerschap. Hij behaalde de derde prijs op het internationale orgelconcours in Wuppertal, was één van de zeven finalisten op het prestigieuze Paul Hofhaimer-orgelconcours in Innsbruck en won de tweede prijs en de publieksprijs op het internationale César Franck-concours in Haarlem.

Als kerkorganist is Jochem verbonden aan de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt in Drachten. Als uitvoerend musicus geeft hij concerten als solist maar ook als begeleider van andere musici en is hij bovendien regelmatig betrokken bij premières van nieuwe composities. Hij is actief als orgel- en pianodocent en werkzaam als artistiek adviseur voor de Stichting Organum Frisicum.

Jochem Schuurman (eigen foto)
Jochem Schuurman (eigen foto)