Zomerconcerten 2017 in Grote Kerk Emmen

  • vanaf 15:00

Even een vleugje cultuur opsnuiven op zaterdagmiddag?  Op 29 juli a.s. verzorgt Ronald IJmker uit Nieuwlande op uitnodiging van Stichting Grote Kerk Cultureel het derde inlooporgelconcert van dit seizoen in de Grote Kerk in Emmen. Het concert begint om 15.00 uur en zal ongeveer drie kwartier duren. Als toegangsprijs wordt een vrije gift gevraagd ter bestrijding van de onkosten.

Op het Roelf Meijer orgel speel Ronald werk van J.S. Bach, M. Dupré, R. Schumann, A. Pomper en J. Zwart.

Voor meer informatie, klik hier.

Wie is Ronald IJmker?

Ronald IJmker (1981) kreeg voordat hij les kreeg aan de muziekschool in Hoogeveen, privéles thuis. Na een aantal jaren les gevolgd te hebben aan de Muziekschool in Hoogeveen is hij verder gegaan met de hoofdvakstudie orgel bij Harm Jansen aan de Christelijke Hogeschool voor de Kunsten Constantijn Huygens in Zwolle. Deze studie is in 2005 met goed resultaat afgerond met een eindrecital in de Grote Kerk te Zwolle.

Ronald is verbonden als organist aan de Hervormde Kerken van Coevorden en de Protestantse Gemeente te De Krim.

Tevens is hij een veelgevraagd en graag geziene begeleider, bij diverse koren, op zowel orgel als piano. Concertreizen met koren brachten hem reeds in Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië, Hongarije, Roemenië en Polen.

Ook werkte hij mee aan verscheidene CD-, radio-, en TV opnamen. Daarnaast vormt hij een duo met Krista van den Esker - fluitiste.

Verder geeft hij orgel- en pianoles aan zowel beginners als gevorderden. Kijk op www.ronaldijmker.nl voor meer informatie.
Onlangs heeft Ronald een nieuwe orgel-cd opgenomen, op het Hinsz-orgel van de Bovenkerk in Kampen. Op deze CD staan o.a. werken van Bach, Mendelssohn, Reger, en Dupré. Deze CD is na afloop van het concert verkrijgbaar.

Ronald IJmker
Ronald IJmker