Zomerconcerten 2017 in Grote Kerk Emmen

  • vanaf 15:00

Evenals voorgaande jaren organiseert Stichting Grote Kerk Cultureel ook dit jaar weer een serie zomerconcerten in de Grote Kerk. De inloopconcerten zijn wekelijks op zaterdagmiddag te horen, beginnen om 15.00 uur duren ca. 45 minuten duren. Hiervoor wordt geen entree geheven maar wel wordt een vrije gift gevraagd. Anders dan andere jaren worden er dit jaar twee kamermuziekconcerten gegeven en zes orgelconcerten. De kamermuziekconcerten openen de serie en sluiten deze ook weer af.

Op zaterdag 8 juli wordt het spits afgebeten door Willem Stoppelenburg uit Meppel die samen met Paula Stoppelenburg-Fruitman een pianoconcert geeft met o.a. werk van Willem Stoppelenburg zelf.

Het programma bestaat uit diverse werken van Wim Stoppelenburg, te weten:

-Preludium en Fuga (1984)naar J.S. Bach

-Tien Kleine Stukken (1986)

-Ten Short Plays (2010)

-Scènes uit een Sprookje (1983-Roodkapje)

-Dickninge, driedelig portret van het landgoed in De Wijk

Wim Stoppelenburg studeerde in Rotterdam, aan het Gronings Conservatorium (piano en orkestdirectie) en aan het Sweelinckconservatorium in Amsterdam en volgde daarna nog diverse dirigentencursussen en instrumentatielessen. Als componist ontwikkelde hij zich autonoom. Hij gaf veel concerten als pianobegeleider in liedrecitals, ook met zijn dochters Charlotte en Josefien en was veelvuldig dirigent in de oratoriumwereld. In 1998 kreeg hij de Culturele Prijs van de provincie Drenthe.

Paula Stoppelenburg-Fruitman kreeg haar piano- en schoolmuziekopleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze bracht vele nieuwe werken in het kader van de Stichting Noordelijke Componisten in première. Ze had een eigen pianolespraktijk in Meppel en was als lerares verbonden aan enkele pedagogische academies en het voortgezet onderwijs.

Zaterdag 15 juli bespeelt Harm Hoeve uit Rouveen het monumentale Roelf Meijer orgel.

Zaterdag 22 juli is het de beurt aan Sjoerd Ruisch uit Groningen die wordt bijgestaan door een klein koor.

Zaterdag 29 juli komt Ronald IJmker uit Nieuwlande het orgel bespelen.

Zaterdag 5 augustus maakt Kristin Gramlich uit Deventer haar opwachting.

Zaterdag 12 augustus kunnen we genieten van het orgelspel van Jochem Schuurman uit Drachten.

Zaterdag 19 augustus is het de beurt aan Johan Gerkes uit Hijken.

Zaterdag 26 augustus wordt de serie afgesloten met een concert door Josefien Stoppelenburg – sopraan die samen met pianist en organist Stephen Alltop uit de Verenigde Staten een programma brengt met tekst en muziek rond de Engelse dichteres Jane Austen (1775-1817).

Voor meer informatie, klik dan hier.