Workshop striptekenen in Bibliotheek Emmen

  • Bibliotheek Emmen

Op zaterdag 7 april geeft Jan-Willem Spakman op uitnodiging van Bibliotheek Emmen een workshop ‘Striptekenen’. Deze workshop is geschikt voor zowel jongeren als ouderen en enige ervaring in het (strip)tekenen is niet vereist. De workshop start om 11.00 uur. Entree is €2,50 (€4,00 voor niet-bibliotheekleden).

Deze workshop is voor iedereen die van striptekenen, van verhalen vertellen houdt en een levendige fantasie heeft. Het is een perfecte start voor een leven als striptekenaar! Het visueel vertellen van een verhaal en het overbrengen van emoties, dat is waar het in deze workshop allemaal om draait. Als striptekenaar ben je regisseur, cameraman, scriptschrijver en soms zelfs acteur in jouw eigen verhalen.

Jan-Willem Spakman
In 2014 studeerde Jan-Willem Spakman (Amersfoort, 1992) af aan ArtEZ in Zwolle in Comic Design. Onder de naam Wimpie Comics tekent hij inmiddels heel veel soorten strips en cartoons voor verschillende opdrachtgevers met diverse thema's. Humor is daarin altijd een belangrijk terugkomend element. Het meest bekend is hij van zijn webcomic op Facebook en Instagram waarin hij reageert op popcultuur, het alledaagse en op rare voorbeelden uit het dierenrijk. Daarnaast maakt hij maandelijks een vierpagina-strip voor het wetenschapsblad Quest Junior en een cartoon voor Sikkom.

Gelet op het beperkt aantal plaatsen is het raadzaam om vooraf entreekaarten te regelen via de bibliotheek.
Dus wil je aanwezig zijn? Bestel dan hier snel jouw toegangsbewijs!

Meer informatie op de website van Bibliotheek Emmen.