Wildnights

  • vanaf 17:00
  • Wildlands, Emmen
  • 15,-

Knetterende kampvuren en banjo spelende goudzoekers kom je tegen in Serenga. In het donker kun je op de vlakte de silhouetten van de prairiehonden onderscheiden. Terwijl je in het Dogondorp je marshmallows boven het vuur van een krokant laagje voorziet, warm je gelijk lekker op.

In Jungola klinkt het oorverdovende geluid van honderden krekels en fluitkikkers. Zodra het donker wordt, laten zij zich van hun luidste kant horen. Struin door de sprookjesachtig verlichte jungle, vaar over de Rimbula River en zie mysterieuze schimmen in de jungle.

Muts op, sjaal om en handschoenen aan. In de wereld van ijzige kou kun je op expeditie boven én onder het ijs met onderzoeksvoertuig Arctic 1. De medewerkers van the Northern Light Company doen bodemonderzoek bij het schijnsel van het noorderlicht en worden geholpen door de zeeleeuwen. Of het echt helpen is, is de vraag…

Wanneer het noorderlicht aan de hemel verschijnt, kunnen er wonderlijke dingen gebeuren. In het ATLAS Theater ga je met een professor op zoek naar de Magie van het Noorderlicht - een illusieshow voor de hele familie.

Het Kompasplein is omgetoverd tot een sfeervol openluchtrestaurant met verschillende foodtrucks. Een kop warme chocolademelk of glühwein, een borrel met een hapje of een broodje pulled pork of warme hotdog. Voor ieder is er wat wils. Voordat je aan je WildNights begint, halverwege je route of als afsluiting van een heerlijke avond.