Week van de mediawijsheid

Van 21 tot 28 november: Week van de mediawijsheid,
met een iPad café en twee lezingen over opvoeden en internet.

Week van de mediawijsheid

De Week van de Mediawijsheid wordt dit jaar voor de vijfde maal georganiseerd en vindt plaats van 21 tot en met 28 november 2014. Tijdens de Week van de Mediawijsheid wordt aandacht gevraagd voor het belang van mediawijsheid voor kinderen.  

De wijze waarop we met elkaar communiceren is de laatste jaren ingrijpend veranderd. Vrijwel iedereen is via een smartphone, laptop en tablet voortdurend met elkaar en met het internet verbonden. We maken volop gebruik van alle mogelijkheden die de nieuwe media platformen ons bieden. Het gebruik van media door en voor kinderen blijft stijgen en kinderen gaan steeds jonger, vaker en langer online. De meeste kinderen beschouwen directe toegang tot internet als vanzelfsprekend.

In het kader van de week van de mediawijsheid heeft Bibliotheek Emmen enkele activiteiten georganiseerd.

Bibliotheek Emmen, zondag 23 november van 13.30 - 15.0 uur; Ipad café

U heeft een Ipad en hebt het idee dat er meer mee kan dan u doet? U loopt tegen problemen aan? Of u overweegt een Ipad of Tablet te kopen?

Voor deze vragen kunt u op zondagmiddag 23 november terecht in Bibliotheek Emmen (Noorderplein 101). Van 13.30 tot 15.30 uur zijn twee mediacoaches aanwezig om u te helpen en te laten zien wat er met Ipad allemaal mogelijk is. Ook kunt u uw favoriete apps delen met anderen. Neem uw tablet mee!

De middag is gratis toegankelijk!

Bibliotheek Emmen, dinsdag 25 november om 19.30 uur; lezing: ‘Hoe voed je je kind op in een wereld waarin alles bijna via het internet kan?’

Op dinsdagavond 25 november komt Justine Pardoen om 19.30 in Bibliotheek Emmen een lezing geven over opvoeden in een mediasamenleving. Wat doen kinderen zoal op de (sociale) media en hoe begeleid je ze daarbij?

Justine Pardoen is bekend van de website mediaopvoeding.nl en vaak te horen op de radio over het onderwerp mediawijsheid en kinderen. Ook is zij auteur  van het boek: ‘Focus : over sociale media als grote afleider’.

De toegang tot de lezing bedraagt €5,00

Bibliotheek Emmer-Compascuum, donderdag 27 november om 19.30 uur; lezing: ’Mediawijsheid voor ouders’

Op donderdag 27 november geven twee mediacoaches van de bibliotheek, Lidy Swieters en Jannie Kuipers, in Bibliotheek Emmer-Compascuum (de Deele) een lezing getiteld: ‘Mediawijsheid voor ouders.’

Waar zijn kinderen mee bezig op het internet? Wat zijn sociale media en waarom willen zoveel mensen daar deel van uit maken? Wat zijn de leuke dingen ervan? En zijn er ook minder leuke dingen? Hoe begeleid ik mijn kind/kinderen hierbij?

Dit is een avond voor ouders en mensen die met kinderen werken.

Aanvang 19.30 uur. Kosten € 2,50 (voor niet leden €3,50)