Vrijwilligersmarkt in de Meerstede

  • Nijkampenweg

Veel mensen zouden best vrijwilligerswerk willen doen, maar waar kunnen ze zich melden? En natuurlijk zijn er ook mensen die, al dan niet tijdelijk, een steuntje in de rug van een vrijwilliger kunnen gebruiken, maar bij wie kunnen zij terecht?

Voor antwoord op dit soort vragen is er op woensdag 28 januari 2015 in de Meerstede in Emmermeer, Nijkampenweg 73, een vrijwilligersmarkt georganiseerd voor wijkbewoners uit Emmen Noord. Tijdstip: van 15.00uur tot 19.00uur.

Deelnemers aan deze markt zijn o.a. Home start, Leger des Heils, Voedselbank, Humanitas, Rode Kruis, Helpende Hand, Contactpunt Mantelzorg, W.E.M, de Zonnebloem.

Zij laten aan elkaar en aan wijkbewoners zien wat zij kunnen bieden op het gebied van vrijwilligersactiviteiten. U kunt daarbij denken aan mantelzorgondersteuning, informatie over voorzieningen of activiteiten in de wijk, zoals bijvoorbeeld het kinderzomerkamp, de voedselbank, een taalgroep voor anderstaligen of een inruilwinkel voor kinderkleding.

Tijdens de vrijwilligersmarkt worden bovendien enkele korte presentaties verzorgd. Het geheel wordt omlijst door gezellige muziek. De vrijwilligersmarkt is een gezamenlijk initiatief van genoemde organisaties in Emmen Noord samenwerking met Sedna.