UITmarkt Emmen

Proef, beleef en geniet tijdens de UITmarkt Emmen 

In het weekend van 7 tot 10 september kun je kennismaken met het kunst- en cultuuraanbod in Emmen. Vier dagen lang voorproeven tijdens een bruisende opening van het culturele seizoen. Alle culturele organisaties in Emmen laten zien wat zij het komende seizoen te bieden hebben: voor kinderen, (groot)ouders, jongeren, sfeerproevers, liefhebbers van cultuurhistorie, film, theater en concerten. 

  

Veelzijdig programma op diverse locaties in Emmen centrum 

Op verschillende locaties komen alle cultuursmaken voorbij: podiumkunsten, film & media, beeldende kunst, erfgoed en literatuur. Donderdag begint het evenement met een openluchtfilm. Vrijdag en zaterdag staan diverse podia in het centrum van Emmen waar landelijk bekende artiesten optreden, maar waar ook lokaal talent gespot kan worden. Vrijdagavond wordt bovendien Drentsch Peil XL georganiseerd. Veelbelovende lokale acts presenteren hun muzikale kunsten aan het publiek. Zaterdag wordt er flink uitgepakt op het Kidsplein, de UITmarkt en het ATLAS Theater. Zondag vindt het 15e Shanty & Seasong Festival plaats. Beide dagen kun je bovendien aanschuiven bij de StadsBBQ in het oude dierenpark. 

  

Emmen UITgelicht 

Alles staat in het teken van het thema 'UITgelicht'. Emmen heeft diverse prestigieuze prijzen gewonnen met het lichtkunstwerk in de Hondsrugtunnel en de inrichting van het Raadhuisplein. UITmarkt Emmen doet daar een schepje bovenop door licht op speelse wijze terug te laten komen in het evenement. 

Ontdek de uiteenlopende acts die wij voor u in de spotlights hebben gezet! 

Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. 

Kijk voor het complete programma op www.uitmarktemmen.nl