Triathlon van Klazienaveen

  • Klazienaveen

In het weekend van zaterdag 14 en zondag 15 juli staat sportdorp Klazienaveen weer in het teken van de Triathlon. Dit jaar organiseert Stichting Triathlon Klazienaveen voor het eerst een tweedaags evenement met op zaterdag de JMS teamcompetities Triathlon en op zondag de Plus Fischer triathlon Klazienaveen.

Het weekend wordt op zaterdag om 13:30 uur afgetrapt met de Teamcompetities Triathlon, waarbij de Nationale top naar Klazienaveen komt om te strijden op de sprintafstand bij de Eredivisie dames en heren. Daarna zult u ook de regionale favorieten in actie zien in de 3e en 4e divisie op een leuk, compact parcours met veel doorkomsten in het gezellige centrum van Klazienaveen.

Zondag bijt de jeugd het spits af om 8:30 uur in het Neptunusbad, gevolgd door de verschillende leeftijdsgroepen van de kindertriathlon. Er wordt gefietst en gelopen rond het centrum van Klazienaveen en de finish is bij de hoofdsponsor van de Witte Olifant Jeugd- en Kindertriathlon.  Deelname aan de jeugd- en kindertriathlon is gratis.

Vanaf 11:00 uur start vervolgens de FID halve triathlon in het van Echtenskanaal in Klazienaveen, gevolgd door verschillende zwemstarts van de overige afstanden: de Elektrotechniek Sprint triathlon en de Sportlandgoed Olympische triathlon. Na het zwemmen wordt er in de landelijke omgeving rondom Klazienaveen gefietst met diverse doorkomsten door het centrum, waar de atleten via de wisselzone naar het loopparcours gaan. Deze bevindt zich ook in het centrum van Klazienaveen, wat altijd garant staat voor veel publiek.

Inschrijven voor de triathlon kan nog tot zondag 8 juli. Meedoen kan zowel individueel, als met een team. Kijk voor meer informatie: www.triathlonklazienaveen.nl

Liever kijken dan meedoen?  Kom langs en moedig alle deelnemers aan!