Triathlon Klazienaveen

11e Editie Triathlon Klazienaveen op 16 juli – Noord-Nederlandse kampioenschappen halve triathlon

Zondag 16 juli staat sportdorp Klazienaveen weer in het teken van de “PLUS FISCHER Triathlon Klazienaveen” en de Noord-Nederlandse Kampioenschappen halve triathlon. Naast de 1/8e triathlon en de Olympische afstand wordt voor de vierde keer de halve triathlon georganiseerd (1.900 meter zwemmen, 90 kilometer fietsen en 21,1 kilometer lopen). Op de halve triathlon wordt dit jaar voor het eerst gestreden om de Noord-Nederlandse kampioenschappen.

Net als voorgaande jaren wordt er ook weer een jeugd- en kindertriathlon georganiseerd, met voor iedere leeftijdscategorie speciale afstanden. Sinds dit jaar maakt de Jeugd- en kindertriathlon onderdeel uit van het Jeugd&Junioren Circuit Noord-Nederland.

De jeugd bijt het spits af om 08.45 uur in het Neptunusbad, gevolgd door de verschillende leeftijdsgroepen van de kindertriathlon. Er wordt gefietst en gelopen rond het centrum van Klazienaveen en de finish is bij de hoofdsponsor van de Jeugd- en Kindertriathlon “DE WITTE OLIFANT”. Deelname aan de jeugd- en kindertriathlon is gratis.

Vanaf 11.00 uur start vervolgens de halve triathlon in het “van Echtenskanaal” in Klazienaveen, gevolgd door verschillende zwemstarts van de overige afstanden. Na het zwemmen wordt er in de landelijke omgeving rondom Klazienaveen gefietst met diverse doorkomsten door het centrum, waar de atleten via de wisselzone naar het loopparcours gaan. Deze bevinden zich ook in het centrum van Klazienaveen, wat altijd garant staat voor veel publiek.

Liever kijken dan meedoen? Kom langs en moedig alle deelnemers aan!
Er is tevens een leuke sport- en warenmarkt in het centrum van Klazienaveen.

Opgave kan tot 8 juli via: www.triathlonklazienaveen.nl.