Treant Zorggroep opent deuren tijdens Week van Zorg en Welzijn

  • Emmen, diverse locaties

De Nationale Week van Zorg en Welzijn is een initiatief van de veertien regionale werkgeversorganisaties in zorg en welzijn, die samenwerken in Stichting RegioPlus. De week is een uitgelezen kans voor cliënt, patiënt (aankomend) mantelzorger, vrijwilliger, buurtbewoner of student om kennis te maken met een zorg- en/of welzijnsorganisatie in de buurt.

Een kijkje nemen achter de schermen van het ziekenhuis, of van een woonwijkcentrum in de buurt? Het kan bij Treant Zorggroep tijdens de nationale Week van Zorg en Welzijn van 12 tot en met 17 maart. Ziekenhuislocatie Scheper in Emmen opent zaterdag 17 maart de deuren voor bezoekers. Ga op de foto als dokter of zuster, leer bloedprikken of kijk naar een gesimuleerde openbuikoperatie.Ook is iedereen deze week van harte welkom bij diverse open dagen en activiteiten op Treant-locaties voor wonen en zorg in Coevorden, Emmen en Odoorn. Er zijn rondleidingen, men kan appartementen bekijken en er is volop informatie over wonen en werken in het woonwijkcentrum. Kijk op www.treant.nl/opendag voor het complete programma. Aanmelden is niet nodig.

Activiteiten in Emmen:

Op woensdag 14 maart
· Er is in Woonwijkcentrum Holtingerhof aan de Holtingerbrink 62 van 14.00 tot 19.00 uur een open huis, met rondleidingen, muziek en een markt. 

Op zaterdag 17 maart
· Er is in Woonwijkcentrum Holdert aan de Hondsrugweg 101 van 10.00 tot 15.00 uur een open dag. Met bezichtiging van appartementen, rondleidingen en informatie over wonen en zorg. 

· Er is in Woonwijkcentrum Valkenhof aan de Boomvalk 80 van 10.00 tot 15.00 uur een open dag. Iedereen is van harte welkom bij deze open dag, er zijn rondleidingen en er is informatie over wonen en zorg. 

· Er is in Woonwijkcentrum Zuidermarke aan de Wilhelminastraat 8 van 10.00 tot 14.30 uur een open dag.
Er zijn rondleidingen, demonstraties en informatie over wonen en werken in het woonwijkcentrum.

· Er is in Ziekenhuislocatie Scheper aan de Boermarkeweg 60 van 10.00 tot 16.00 uur van alles te zien en te doen tijdens een open dag, ook voor kinderen. Men kan een speciaal voor de open dag samengestelde route volgen, langs diverse afdelingen en specialismes. Ook is er in het Scheper deze dag een Meet & Greet tussen onder meer verpleegkundigen en coassistenten van Treant en ruim honderd havo- en vwo-leerlingen van middelbare scholen in de regio. Zij volgen deze dag workshops van verschillende specialismes en afdelingen bij Treant. Zo kunnen zij kennismaken met het werken in het ziekenhuis. Oftewel ‘Maak kennis met kunde’: het thema van de landelijke Week van Zorg en Welzijn.