Popfestival: The Spy and the Butcher

  • Melody , Splitting 45

In Zalencentrum Melody in Emmen wordt zaterdag 30 mei het festival The Spy and the Butcher gehouden. De nadruk ligt hierbij op beginnende en aanstormende bands, singer-songwriters en dj’s uit de noordelijke provincies.

Maar liefst 18 acts vallen er tijdens The Spy and the Butcher te bewonderen. Die zijn voornamelijk afkomstig uit Groningen, Drenthe, Friesland en Overijsel, maar ook uit Amsterdam en Nijmegen komen muzikanten. Het zijn (bijna) allemaal jonge artiesten die in Emmen een podium wordt geboden om te spelen en te netwerken, want dat is het idee achter het festival The Spy and the Butcher.

Podiumervaring
In de regio rond Emmen zijn maar weinig mogelijkheden voor jonge artiesten om op te treden en podiumervaring op te doen. The Spy and the Butcher geeft bands die kans en biedt muziekliefhebbers in de regio de mogelijkheid om kennis te maken met nieuwe muziek en artiesten. De nadruk ligt 30 mei dus op beginnende en aanstormende bands, singer-songwriters en dj's, waarbij het grootste gedeelte van de set bestaat uit eigen nummers.

Line up
De presentatie is in handen van Jorien Renkema, 3FM radio en RTV Emmen samen met Ruben Kooren, producer 3FM en Dj/presentator RTV Emmen. Een filmploeg van RTV Emmen is aanwezig om een sfeerverslag van het festival te maken. De bands die op 30 mei zijn te beluisteren zijn: Paceshifters, The Great Communicators, Yuko Yuko, Cheap Thrills, RedWood Club, Animal Antics, Solitary Zebra, Broken Benn, Wessel Klooster, Daniel Cane, Willie Darktrousers, Hartog, The Given Horse, Eva Waterbolk, Cas Ronckers, Port of Call, Mr.Skolnick, J’Lectronique (lounge Dj op terras).

Voorverkoop
Tickets a 12,50 euro zijn in de voorverkoop te krijgen bij Melody Emmen, Simon Levelt Emmen, Uitgeverij Connect Veenoord, Jack&Jones Emmen, Zus & Griet Klazienaveen, Goeroe Schoonebeek, Boud's Inn Emmer-Compascuum, Cafetaria Jilly’s Emmen of digitaal via www.thespyandthebutcher.nl. Op de avond zelf aan de kassa een ticket kopen is ook mogelijk, dan kost het 15 euro.

Partners
Het festival werkt samen met stichting The Bake Shop uit Emmen, die maandelijks een showcase met 2 bands en 1 singer-songwriter organiseert en voor een aantal regionale evenementen de muzikale invulling verzorgt. Daarnaast zijn er in IndieXL en RTV Emmen twee mediapartners gevonden die het festival ondersteunen.

Organisatie vlnr Jan Hoeksema, Evert Hoven en Jaap Gernaat.
Organisatie vlnr Jan Hoeksema, Evert Hoven en Jaap Gernaat.