The Bake Shop Carrousellen om het Langgraf

Locatie 

Nabershof, Noordeind 21, Emmen

Tijd

Zaal open 19.30 – 20.00 uur t/m 00.00 uur.

Prijzen

voorverkoop €10,-  // Deurverkoop €15,-

https://www.eventics.nl/event/the-bake-shop-zomer-carrousel

 

Knight Susan

Op een warme lenteavond in 2011, op een dakterras in de Oosterpoort, werd door een aantal Groningers de basis gesmeed voor een nieuw en energiek geluid. Vijf (vrijwel) onbekenden kwamen er samen, omdat ze via-via-via gehoord hadden dat iemand een ska-band wilde oprichten. Dat klonk interessant. Ska namelijk – en daar was men het al gauw over eens – geeft die speciale energie, die kick om te spelen, te luisteren, en niet in de laatste plaats: op te dansen. Zo’n soort band kon de Stad nog wel gebruiken. De ‘klik’ was er meteen, die avond, en de rest is geschiedenis.

Het eerste jaar stond in het teken van meerdere, parallelle zoektochten. De zoektocht naar een complete bezetting leidde tot het komen en gaan van een reeks kandidaat-muzikanten en blauwe-maandagleden. De zoektocht naar een werkbare praktijk leidde langs talloze oefenruimtes, prioriteitenlijstjes en moeilijke agenda’s. Bijna was de band hieraan onderdoor gegaan. Ware het niet, dat de belangrijkste zoektocht – de zoektocht naar een eigen geluid – uiteindelijk het vuur van het enthousiasme smeulend hield. Allerlei bestaande nummers uit het brede Ska-spectrum passeerden de revue, sneuvelden al dan niet in een vroeg stadium, of overleefden het repertoire tot op de dag van vandaag. Ergens tussen de ongecompliceerde vrolijkheid van Mark Foggo, het wat geliktere en rockende Ameriska-geluid van Reel Big Fish, en natuurlijk de authentieke Jamaicaanse vibes van The Skatalites lag het dan: de muziek die de neuzen dezelfde kant op kreeg. Dit leidde weer tot repetitie lange jams, die uitgroeiden tot heuse eigen nummers, en die – in aanvulling op de covers – de beginnende muzikanten- én vriendenclub deed uitstijgen boven het niveau van de doorsnee-coverband.

De zoektocht naar een naam, ten slotte, eindigde na ellenlange lijsten in het dubbelzinnige Knight Susan. De naam die alles kernachtig samenvatte: tien man als één persoon achter een fictief figuurtje, dat met haar ridderlijke stoerheid, maar ook haar vrouwelijke charmes, de anders zo stugge Groningse voetjes van de vloer krijgt. Nait Soez’n mien jong: Niet zeuren, gewoon skanken.

Precies een jaar na oprichting waren daarmee alle randvoorwaarden geschapen voor het eerste feestje. Dat had zich aan de band nauwelijks geschikter kunnen aandienen dan in de vorm van het lustrumfeest van bevriend voetbalteam Zomor. Die eerste aftrap werd een legendarisch succes. De pret spatte dermate van band én publiek af, dat het de verwachtingen van beiden ver overtrof. Er zijn ook niet veel mensen die die avond nog precies kunnen navertellen – maar dat men goud in handen had, dat was nu wel bewezen.

Dat was mei 2012. Sindsdien ging het hard – het ene na het andere optreden bood zich aan, de ska verkocht zichzelf! Toen Knight Susan ook nog het hart van Groningens nachtburgemeester Chris Garrit gestolen had, mocht de band zich uitleven op alle grote en kleine podia in de Stad, zoals het Gideon Festival, en de Grote Markt tijdens Groningsch Peil, Vera, Simplon, Pakhuis, Walrus en anderen. Vanuit de Stad verspreidde Knight Susans faam zich gestaag over de noordelijke drie provincies.

Inmiddels anderhalf jaar, en een wisseling van lead-zanger verder, skankt Ridder Susan zich nog steeds dapper een weg door het Groninger nachtleven. Kroon op haar hoofd zal de CD vormen, die zeer binnenkort verschijnt. Houd daarom de Website in de gaten.

https://www.facebook.com/KnightSusan/?fref=ts

 

Timo de Jong

Timo de Jong is een gedreven muzikant uit Meppel, die met invloeden van folk en country muziek een tijdloze vorm van pop liedjes schrijft en speelt. Liedjes die een beetje over hem gaan, maar eigenlijk op iedereen van toepassing zijn. Timo staat met z’n ene been in de muziek van verleden en de ander ferm in het nu.

In 2016 heeft Timo de Jong 2 albums uitgebracht en meer dan 120 keer opgetreden op allerlei podia door heel Nederland.

In 2017 waren onder andere Eurosonic, een Engelse tour en een feature op BBC Radio deel van zijn agenda.

Wat de locatie ook moge zijn, Timo reduceert het tot een gezellige huiskamer waarin hij gevuld met humor en vrij van pretenties zijn publiek vermaakt.
www.facebook.com/timomuziek
https://www.youtube.com/channel/UCaKenrxSNNfYHbm7ZzaE1XQ/videos?view=0&shelf_id=0&sort=dd
 

Daniel Cane

Liefdesliedjes met een rauw randje in de stijl van Damien Rice en Ed Sheeran die gaan over gebroken harten; het verliezen en het terug vinden van de liefde. Dat is Daniel Cane in een notendop

In drie jaar tijd deed Daniel Cane meer dan 500 optredens. Hij speelde in de voorprogramma's van o.a. Stef Classens, De Dijk, Kim Churchill en een complete Danny Vera tour. Daarnaast speelde hij live bij Giel op 3FM en werden er verscheidene festivals aangedaan.

In 2016 speelde Daniel Cane bij Jan- Douwe Kroeske de 2 Meter Sessie op Noorderslag. Later wist hij de crowdfunding voor zijn tweede EP 'Ivory' succesvol af te ronden. Deze EP is eind september uitgekomen. Miss Montreal is in ieder geval fan!

In het voorjaar van 2017 komt hij met zijn derde EP en ga je hem zeker terugzien op de Nederlandse festivals.

https://www.facebook.com/DanielCaneTheRebellion/

 

Ophelia

https://www.facebook.com/OpheliaMusik/

https://soundcloud.com/opheliamusik