Tentoonstelling 'Linea Recta'

  • vanaf 15:30

Linea recta is een tentoonstelling over tekenen. Tekenen is altijd een wezenlijk onderdeel geweest binnen de beeldende kunst. Waar in het verleden tekeningen als schetsen of voorstudies werden beschouwd, is de tekenkunst vandaag de dag ontwikkeld tot een autonome kunstvorm. Met deze tentoonstelling presenteert Joost Slijpen zich als nieuwe tentoonstellingsmaker van het CBK-Emmen. De ondertitel ‘De directheid van tekenen’ verwijst naar het rechtstreekse handelen. Dit rechtstreekse handelen is essentieel voor het medium tekenen. Het is zoeken, zoeken naar vorm. Voorzichtig met een dunne lijn of juist daadkrachtig en met overtuiging. Tekenen is arceren met potlood, krassen met een pen of zelfs snijden met een mes. De tekenkunst is enorm divers. Met twaalf deelnemende kunstenaars werpt linea recta een blik op deze diversiteit.

U bent van harte welkom bij de opening van de tentoonstelling linea recta. Joost Slijpen, tentoonstellingsmaker van het CBK opent de tentoonstelling op zaterdag 16 december om 15.30 uur.

 

 

Exposanten

Robbie Cornelissen, Laura van Eik, Ingrid Greijn, Kim Habers, Annemarie Havinga, Rosemin Hendriks, Erik Odijk, Janina Schipper, Rik Smits, Aimée Terburg, Witte Wartena, Mathilde van Wijnen