Technics4You

Bedrijven en onderwijs organiseren samen Technics4You

Scholen voor middelbaar beroepsonderwijs, voortgezet onderwijs en de Vereniging Parkmanagement Bedrijventerreinen (VPB) Emmen organiseren op vrijdag 24 oktober in samenwerking met een reeks technische bedrijven een nieuwe aflevering van Technics4You.

Technics4You is een manifestatie om de leerlingen van de hoogste twee groepen van het basisonderwijs op een bijzondere manier kennis te laten maken met het werken in de techniek. De manifestatie wordt dit jaar gehouden in het gebouw van Drenthe College locatie van Schaikweg 98 te Emmen.

Technics4You is bedoeld voor alle leerlingen uit het basisonderwijs groep 7 en 8 in Emmen, hun leerkrachten en ouders/verzorgers. Het project bestaat uit twee delen: een techniekmanifestatie voor basisschoolleerlingen op vrijdag, en een week later op zaterdag bedrijfsbezoeken voor leerlingen en hun ouders. Het is de bedoeling de jongeren, en hun ouders/verzorgers enthousiast te maken voor een baan in de techniek. In de beeldvorming over techniek en bij het kiezen van een vervolgopleiding voor jongeren hebben de ouders een grote rol.

Lokaal samenwerkingsverband

Het initiatief voor Technics4You komt van het lokale samenwerkingsverband tussen scholen en technische bedrijven. De partijen vinden dat techniek al in de basisschool onder de aandacht gebracht moet worden. Zij willen zich daarvoor actief inzetten. Technics4You is een activiteit die direct aansluit bij deze wensen. 

Zelf doen

Het draait bij Technics4You om zien, doen en denken over techniek: de leerlingen zien een film over techniek; ze doen mee door zelf een werkstuk te maken en ze testen hun kennis in een quiz. Het project wordt begeleid door techniekstudenten van het MBO en docenten.

Gereedschapskoffertje

De betrokken bedrijven krijgen de gelegenheid om zich te presenteren. De manifestatie wordt afgerond met het uitdelen van gereedschapskoffertjes. In deze koffertjes zitten waardebonnen die de leerlingen een week later bij de deelnemende technische bedrijven kunnen inwisselen voor iets leuks.

Open Bedrijven Dag Emmen

Open huisOp zaterdag 1 november, openen diverse bedrijven uit de technische sector in Emmen hun deuren voor de leerlingen en hun ouders. Zo kunnen de leerlingen en hun ouders in de praktijk zien hoe het toegaat in een bedrijf en welke mogelijkheden worden geboden. De kinderen worden samen met hun ouders rondgeleid en kunnen deelnemen aan doe-activiteiten. Aan het einde van een activiteit bij een bedrijf leveren de jongeren een bon in en krijgen er iets voor terug voor in hun gereedschapskoffer.