Streektaalmiddag in Bibliotheek Emmen

  • Emmen, Bibiotheek Noorderplein

In het kader van 'Meertmaond - Streektaolmaond' is er op zondagmiddag 25 maart een streektaalmiddag in Bibliotheek Emmen. Er zijn optredens van Henk Pras, cabaretgroep Gien Idee en Gerrie van der Veen. Iedereen is welkom om van deze optredens te genieten, ook voor hen, die de Drentse taal niet machtig zijn.

Henk Pras (voordrachten)
Henk Pras is geboren in 1945 in Valthermond en is daar zoals hij zelf zegt: “opgruid in ’n veenkoloniaol café mit ’n boerderij”. Hij was 30 jaar akkerbouwer in Valthermond en werkte bij een loonbedrijf. Hij was ook nog parttime touringcarchauffeur en 30 jaar vrijwilliger bij de Politie. Nu woont hij in Valthe en is keurnoot (vrijwilliger) bij het Huus van de Taol.

Gien Idee (cabaret)
Het bekende duo ‘GIEN IDEE’ komt uit het Emmer-Compascuum en bestaat uit Klaas Schultz en Elfrida Houkes. Zij brengen deze middag een verkort programma met leuke liedjes en sketches in het Drents. Het is tevens een afscheidsprogramma, want het duo stopt binnenkort met optreden.

Gerrie van der Veen (muziek in de streektaal)
Gerrie van der Veen is geboren en getogen Emmenaar maar woont al weer 17 jaar in Klazienaveen. Hij is werkzaam bij de bibliotheek in Emmen als pr-medewerker. Ruim 35 jaar geleden begon hij met muzikale optredens en is zanger/toetsenist. Hij heeft een Drents-talig soloprogramma en is daarnaast de vaste muzikale partner van streektaalzangeres Trijntje van der Scheer.

De streektaalmiddag begint om 13.30 uur en duurt tot 15.30 uur.
De toegang is gratis.