Straatmuzikantenfestival - Gooi maar in m’n Pet

Op (koop)zondagmiddag 27 augustus 2017 is het weer zo ver! Van 13.00 tot 17.00 uur is het jaarlijkse “Gooi maar in m’n Pet” festival Emmen. Je kunt je nu weer aanmelden. En let op, vol is vol! Opdrachtgever is Stichting Ondernemersfonds Emmen Centrum. De organisatie is in handen van Gerald Janse, Gitareon/Adevents/Stichting Talentblik.

Aan dit festival kunnen deelnemen: eenieder die het leuk vindt om zijn/haar muziek ten gehore te brengen aan een grote groep mensen. Aan het festival mogen zowel professionele muzikanten als amateurs deelnemen, in elke leeftijdscategorie, met elk instrument. Spontaniteit voert in ieder geval de boventoon. Het is aan het publiek om te beslissen naar wie het wil kijken. Let wel op, want het aantal inschrijvingen is beperkt.

Denk goed na over je act en de straatwaardigheid ervan. Geen drumstel, maar djembé, cajon of potten en pannen. Geen elektrische gitaar, maar een unplugged gitaar. Kortom, de nadruk ligt op onversterkt spelen. En deze creativiteit wordt beoordeeld en gewaardeerd!

Iedere muzikant krijgt een eigen plek toegewezen. Berichtgeving volgt ongeveer een week voor aanvang van het festival.

Zoals de naam al laat blijken, is het toegestaan de pet te gebruiken! Graag zelfs. Indien je als muzikant of muzikantengroep de opbrengst schenkt aan een goed doel, laat het even weten. Dan kunnen wij het meenemen in de promotie.

Er zal een professionele jury aanwezig zijn. Dat houdt in dat de kwaliteit van elke deelnemer of deelnemersgroep beoordeeld wordt. Sfeer en originaliteit zullen een belangrijk onderdeel van het juryrapport zijn. En vooral of je act straatmuzikant-waardig en akoestisch is. Er zijn prijzen te winnen, maar deelname is uiteraard de belangrijkste factor!

Opgeven? Zie www.gitareon.nl onder laatste nieuws of via Gerald Janse: 06-48080487